.

Вода с лимон: 4 ползи за кожата

Вижте какви са те

Ивета Иванова
Вода с лимон: 4 ползи за кожата
Снимка: Pexels

Пиенето на вода с лимон сутрин стана доста модерно в последните години. Всички знаем, че това помага да изхвърлим токсини от тялото, а и може да има благоприятен ефект върху теглото ни. Но тази освежаваща напитка влияе добре и на кожата. В нея се съдържа могъщият антиоксидант витамин С, който пази кожата млада и бори акнето. Вижте какви са ползите за кожата, според Pop Sugar.

 


1. Помага за производството на колаген

 

Водата с лимон стимулира производството на колаген. Този протеин осигурява здравина и еластичност на кожата. Кожа, която изобилства от колаген, е винаги по-здрава и жизнена. Действа и детоксикиращо.

 


2. Бори акнето

 

Витамин С е един от главните помощници в борбата с акнето и други кожни обриви. Той елиминира бактерията и лекува акнето бързо, дори от най-чувствителните и проблематични кожи. Кожата става и по-бляскава.

 


3. Защитава надбъбречните жлези

 

Надбъбречните жлези произвеждат нужните хормони, като кортизола, който регулира метаболизма, кръвното налягане и реакцията на организма при стрес. Претоварването на тези жлези, наричани още адреналинови жлези, обаче може да доведе до адреналинова умора. Тогава имунната система отслабва, чувстваме болки в тялото, а и до обезцветяване на кожата. Адреналиновата умора причинява и акне и засяга производството на мазнини на кожата. Витамин С поддържа здрави надбъбречните жлези.

 


4. Пази от свободни радикали

 

Една от най-важните функции на витамин С е антиоксидантната. Свободните радикали увреждат кожата, а те се съдържат в пържените храни, мръсния въздух, алкохола, тютюна и т.н. Те състаряват кожата. Затова е важно да се поема вода с лимон - така кожата ще е по-млада и мека. Антиоксидантите борят свободните радикали.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...