.

Барби получава специална модна награда

Куклата ще бъде отличена от Съвета на американските модни дизайнери

Ивета Иванова
Барби получава специална модна награда
Снимка: Pixabay

Барби ще получи модна награда! И това едва ли е изненада за някого, тъй като емблематичната кукла лесно се превъплъщава в рок звезда, лекарка, булка, балерина и т.н. Тя определено завладя света на играчките, а и дори вдъхнови облеклото на  Кейси Мъсгрейвс на модния бал "Мет Гала".

 

Сега куклата ще бъде удостоена с приз от годишните награди на Съвета на американските модни дизайнери, съобщават от "Teen Vogue". Церемонията ще се проведе на 3 юни, а Барби ще грабне специалната награда на Борда на директорите на Съвета.

 

Снимка: Pixabay

 

Куклата ще е първият победител, който не е от плът и кръв, и въпреки това получава въпросния приз, споменал е Стивън Колб, президент и изпълнителен директор на Съвета. Той обясни, че историята на куклата е оставила голям отпечатък в модата.

 

"Барби има огромно влияние върху американската мода и култура", твърди той.

 

Снимка: Pixabay

 

Специалната награда е била печелена и от Мишел Обама, Джанел Мона, Сесил Ричардс и Глория Стейнем. Много дизайнери са били вдъхновявани от Барби и са работили с нея.

 

Скоро дори беше създаден нов вид кукла Барби - в инвалидна количка и с протези. Това беше дело на компанията "Мател, а целта - приобщаване на различните, хората с физически увреждания, борба с предразсъдъците.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...