.

3 неща, които не знаете за плажното масло

Ето кои са те

Ивета Иванова
3 неща, които не знаете за плажното масло
Снимка: Pexels

Всички сме чували колко е важно да нансяме плажно масло, когато сме на почивка в морски курорт или край басейна в града. Слънчевите лъчи са вредни за кожата и тя непременно трябва да бъде защитена. Но ето и някои неща, които може да не знаете за плажното масло.

 


1. То спира да действа след 2 часа

 

Сигурно сте чували, че трябва да се мажете с маслото по няколко пъти, ако прекарвате 5-6 часа на плажа или край басейна. Това наистина е важно. "Повечето продукти, които пазят от слънцето, спират да действат 2-3 часа след нанасянето", казва Анита Стърнам, дерматолог, пред английското издание на "Cosmopolitan". Затова трябва да се мажете по няколко пъти на ден, особено ако и често влизате във водата.

 

Снимка: Pexels

 


2. Разликата между 30-и и 50-и фактор е минимална

 

Най-вероятно сте се чудили какъв вид плажно масло да купите - с по-малка или по-голяма защита и кое е по-ефективно. Но разликата между 30-и и 50-и фактор е много малка. "50-и фактор предпазва с 1-2% повече", пояснява Анита. Оказва се, че слънцезащитният фактор 30 блокира 97% от UVB лъчите, а фактор 50 - 98%.

 


3. Използвайте го при полет

 

Ако летите със самолет, слънцето отново влияе зле на кожата ви - особено ако седите до прозореца. UVB лъчите не могат да проникнат през прозорците на самолета, но UVA лъчите успяват. А те са отговорни за по-бързото остаряване на кожата, тъмните петна и свръхпигментацията. Затова нанесете плажно масло преди полет.

 

Грешките, които развалят визията на плажа


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
titia
преди 4 години
1
1
!
Отговори
purvo iskam da uto4nia 4e ne tulkuvam
Страница 1 от 1