.

3 знака, че кожата ви е стресирана

Вижте кои са те

Ивета Иванова
3 знака, че кожата ви е стресирана
Снимка: Pexels

Много специалисти казаха, че кожата може да страда по време на карантината - заради стоенето вкъщи по цял ден, заради носенето на маски навън, заради напрежението, предизвикано от пандемията. Стресът влияе негативно на кожата на лицето. Ето и няколко знака, че кожата страда именно заради притеснението и стреса, според "Elite Daily".

 


1. Кожата ви е много суха

 

Ако кожата ви е доста по-суха от обикновено, много е вероятно това да се дължи на стреса. "Стресът подпомага възпалението на кожата, което намаля оптималната функциониране на кожната бариера и това води до по-отслабен външен слой на кожата и загуба на хидратация", казва д-р Джошуа Зайнер. Той съветва да нанасяте дебел слой овлажнител, докато кожата е още мокра след къпане или миене на лицето. Трябва да нанесете овлажнител до 5 минути след излизане от душа, за да стане кожата по-хидратирана.

 


2. Екземата ви пламва

 

Екземата е състояние, при което кожната бариера не работи правилно и това може да доведе до сухота и възпаления. Кожата ви става червена, сърби ви, може да се рони. Това се забелязва най-много зад коляното и в сгъвката на лакътя. Когато сте под напрежение, обривите стават още по-упорити, болезнени и се появяват и на други места. Хубаво е да нанесете подхранваща вода за тяло, както и хидратиращ крем или лосион, за да облекчите дразненето и сърбежите. Избягвайте агресивните сапуни, съветва лекарят.

 


3. Имате повече пъпки

 

Ако изведнъж ви се появяват много пъпки и петна, това също може да е резултат от стреса. "Стресът повишава хормоните, които могат да влияят на произвеждането на мазнина. А повече мазнина означава блокиране на порите, което води до поява на пъпки и обриви", коментира д-р Зайнер. Търсете хидратиращи лосиони със съставки като витамин В5, глицерин и екстракт от киви, за да излекувате това състояние.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...