.

Y2K стил - отново хит

Ето на какво да залагате

Ивета Иванова
Y2K стил - отново хит
Снимка: Pixabay

Годината 2020 много напомня 2000 г.

 

Тогава хората посрещнаха новия век с оптимизъм, но имаше и много, които вярваха, че именно през 2000 г. ще настъпи краят на света - имаше такова пророчество. Технологиите започнаха да се развиват все повече, и доста хора започнаха да търсят успокоение именно в интернет.

 

Сега, през 2020 г., се завръща и един тренд, който беше хит преди 20 години - т.нар. мода Y2K. Това си личи и от социалната мрежа Instagram, където звезди, инфлуенсъри и тийнейджъри показват, че отново залагат на този стил и все по-често носят блестящи дрехи в розово, синьо, лилаво и т.н.

 

Y2K модата може да бъде видяна в любими наши филми, сериали, ТВ предавания и музикални клипове от края на 90-те и началото на новия век. Например, риалитито "Простият живот", тийн филмът "Гадни момичета", видеото към песента "Lucky" на Бритни Спиърс.

 

А какви дрехи и аксесоари определят този стил? Типичните - кроп топ, жилетки, потници тип камизолка, мини чанти, диадеми от плат, кърпи за коса, тенис полички, широки дънки, големи ластици за коса, блестящи фиби, шапки-идиотки. И всичко това е в детски и нежни нюанси - розово, лилаво, светлосиньо.

 

Актуални са и пеперудените форми и логоманията - шарени дрехи с надписи и лога.

 

 

 

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...