.

Тренд: Прическа буфан

Грабвайте лаковете за коса

Ивета Иванова
Тренд: Прическа буфан
Снимка: Pexels

През 2021 г. видяхме много изненадващи завръщания на различни неща. Събирането за нови епизоди на "Приятели" и "Сексът и градът", подновяване на връзката между Бен Афлек и Джей Ло след 17 години и т.н.

 

В света на красотата и модата също много ретро тенденции отново са хит. Една от тях е прическата буфан.

 

Тя е много популярна през 50-те и 60-те години, затова с нея придобивате наистина изискана ретро визия и приличате на стилна героиня от стар филм. Буфан произлиза от френската дума "bouffante" и означава подпухнал, бухнал. Това значи, че са модерни прически с голям обем, при които част от косата е вдигната нагоре и има кръгла форма. 

 

Не се притеснявайте да вземете лака за коса и да се развихрите.

 


Снимка: Pexels

 

С такъв тип прическа много често са се появявали френската актриса Брижит Бардо, британската поп певица Дъсти Спрингфийлд, американската певица Лиза Мари Пресли. И от средата на миналия век, буфанът не се е връщал на мода.

 

Ейми Уайнхаус и Адел са имали изяви с повдигната бухнала коса, наподобяваща тази прическа, но това е всичко, пишат от "Pop Sugar".

 

Сега обаче се забелязва, че тя отново е на почит. Певиците Дуа Липа, Лейди Гага и Ариана Гранде, както и актрисата Аня Тейлър-Джой се показаха с буфан на червения килим през 2021 г.

 

"60-те никога не са далеч от каквато и да е модна препракта. Предполагам, че е така, защото 60-те бяха последния период, в който хората прекарваха много време, правейки прическата си и последният период, в който имаше само един стил, който всички носиха", споделя стилистът Сам Макнайт, който е работил с принцеса Даяна и Кейт Мос.

 

Но обемните коси, наподобяващи буфан, всъщност са станали популярни още през 1770-1780, с помощта на Мария Антоанета, която ходи с такава прическа.

 

Сега огромният обем отново е истински хит.

 

С него постигате стилна визия, но и някак ретро, бунтарска, рокенрол. Изглеждате като смела дама и изразявате позицията: "Всичко, което правиш, мога да го направя по-високо и по-голямо", обяснява стилистът.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...