.

6 хита в обувките за 2023 г.

Вижте кои са те

Ивета Иванова
6 хита в обувките за 2023 г.
Снимка: Pexels/The Lazy Artist Gallery

Новата 2023 година вече е тук и ни завладяват нови модни тенденции, както и такива в света на красотата. Но освен за дрехите, грима, аксесоарите, маникюра и прическите, време е да помислим и какви обувки да си купуваме в следващите месеци. Ето тенденциите, според американския "Cosmopolitan".

 


Балетни пантофки

 

Музика за ушите на дамите! Балетните пантофки са истински хит през пролетта, лятото и есента. Не е нужно да се мъчите с токчета, да ви е неудобно, краката да ви болят. Заложете на равните и сладки пантофки, с които ви е удобно, но все пак стоят достатъчно нежно и женствено. Идеални са както за разходки в парка, така и за кафе, кино, парти, официални събития. Може да са във всякакъв цвят.

 

Снимка: Pixabay/javiercampos

 

Бляскави обувки

 

Както знаем, от известно време дрехите и гримът с брокат, пайети, блясък и т.н. са много актуални. Това ще важи и за обувките, и за чантите през новата 2023 г. Сдобийте се с токчета, пантофи, сандали, ботуши или боти на кристали или с блясък. Блестящите обувки владеят модните ревюта в последно време. С тях ще изглеждате като знаменитости, а и са подходящи за вечерни събития и клубове.

 

Снимка: Pexels/cottonbro studio

 

Обувки с много елементи

 

Ако изчистеното и простичкото не са вашите неща, тази тенденция е перфектна за вас. Заложете на екстравагантни обувки, по които има много камъчета, верижки, кристали, причудвили геометрични форми, железни елементи и т.н. Колкото повече и колкото по-големи и странни, толкова по-добре. Максимализма при обувките се завръща, а и с такъв тип обувки няма как да не правите впечатление.

 

Снимка: Pexels/Baljit Johal

 

Ток като скулптура

 

Още една тенденция за смели и нестандартни дами. Не залагайте на класическото тънко токче, на подметката танк или на платформите. Нека токчето да е със странна форма, причудливо, да прилича на скулптура, като произведение на изкуството! Колкото по-различно и нетрадиционно, толкова по-добре. Това важи и за летните отворени обувки, и за ботуши/боти. С такива обувки пак ще бъдете забелязани веднага.

 

Снимка: Pexels/EVG Kowalievska

 

Прозрачни обувки

 

Ако бляскавите обувки ви се струват натруфени и не са вашето нещо, заложете на прозрачни такива. PVC аксесоарите остават хит през 2023 г., а с прозрачни токчета, чехли и сандали ще изглеждате много модерни. Нека ходилото ви се вижда добре. Обувките може да са бели, кафяви, оранжеви, жълти, лилави, розови, сини и т.н. - стига само да са прозрачни. Такъв тип чехли и сандали бяха голям хит в началото на века.

 

Снимка: Pexels/Godisable Jacob

 

Мрежести обувки

 

Мрежестите обувки се завръщат на мода тази година. Може да залагайте на мрежести дълги ботуши, на сандали с мрежа, на пантофки, украсени с мрежа или какъвто друг вариант намерите. Бонус е, ако обувките са черни, от кожа и нагоре продължават като мрежа. С тях изглеждате стилни, изискани, но и бунтарки, нестандартни. Може да залагате и на бели мрежести обувки.

 

Снимка: iStock/alexeyrumyantsev


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...