.

5 хита в прическите за пролетта

Ето на какво да заложите

Ивета Иванова
5 хита в прическите за пролетта
Снимка: iStock/ekomasova

Пролетта вече е тук и ни очакват все повече слънчеви и топли дни с приятелите и любимите хора навън. Много дами решават да направят промяна във визията си именно за новия сезон. Кои прически ще са най-модерни през този сезон? Вижте отговорите на американския "Cosmopolitan".

 

Прически с аксесоари

 

Добра новина за момичетата! Не е нужно да правят драстични промени или да ходят да си правят скъпи прически. През тази пролет ще е хит просто, ако редовно слагате различни аксесоари на косата. Говорим за големи ластици за коса - скрънчита, големи фиби с надписи и цветя, шноли, диадеми, ленти за коса, панделки и т.н. Аксесоарите са огромен хит сега, важен елемент са и най-хубавото е, че може да експериментирате - да залагате на различни за различните поводи и дрехи. Така влагате креативност и има разнообразие. А и такава прическа става доста бързо и лесно.

 

Снимка: iStock/Ihor Khomych

 

Боб

 

Това сигурно не е изненада за никого. Бобът е най-популярната прическа вече от 4-5 години насам. И звездите продължават да доказват, че е така. Скоро с боб се показаха Зендая, Дженифър Лав Хюит, Сидни Суийни, Джиджи Хадид, Пенелопе Крус, Рита Ора и др. Подходящо е сега да скъсите косата - късите прически са идеални за топлите месеци, за да ви е по-прохладно и леко. А и с боб ще бъдете истинска модна икона.

 

Снимка: Getty Images

 

Обемни вълни

 

Друга много популярна прическа от доста време. Вълните в косите са хит от поне 3-4 години и много знаменитости залагат на тях за официални събития. Нека косата е изправена отгоре, а надолу да е на вълни, които са масивни. Хубаво е да топирате косата, да има обем. Както стана ясно, тази прическа е хит за партита, тържества, официални поводи, но навлиза и в ежедневието - спокойно може да сте с обемни вълни и на работа, на училище, на кино, на кафе, на разходка в парка и т.н. Може да направите вълните с ретро преса или маша. Скоро Джей Ло се показа с такава прическа.

 

 

Дълъг бретон

 

Ще е модерно сега да пуснете бретон, да го оставите по-дълъг, но да не го разделяте. Нека той стига до клепачите. Бретоните се превърнаха в голям хит през 2024 г., но това е особеното - трябва да са малко по-дълги. С такава прическа определено се забелязвате, излъчвате увереност, сексапил. Може да оформите бретона с кръгла четка, леко да го извиете, да има обем.

 

Снимка: iStock/lilly3

 

Класически кок

 

Тази прическа стана актуална още през миналата година и през тази пролет също ще е много модерна. Кокът е добро предложение за топлото време, когато искате косата да не ви пречи, но пък и да изглеждате стилни, а не да сте с небрежна опашка. Кокът често е избор за официални събития - и вие може да залагате на него за специални поводи. Но той също вече навлиза и в ежедневието, така че не се притеснявайте често да вдигате косата на кок. Напоследък Джиджи Хадид редовно се показва с кок, Селена Гомес също.

 

Снимка: iStock/Deagreez


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...