.

3 причини да поддържаме форма – само с ходене!

Лесно и безплатно

3 причини да поддържаме форма – само с ходене!
Снимка: Instagram

Освен посещения във фитнеса или редовни курсове по спорт, има и друг, много лесен начин да поддържате форма, който помага при стрес и дава тонус. Вижте какви са ползите на ходенето пеш само по 30 минути на ден:

 

1. Действа успокояващо

 

Всички знаем колко здравословни са разходките сред природата – в парка или на планина, но обикновено имаме време за тях при уикенда.

 

Ако сте решили да се раздвижите, добър вариант е да помислите как да изминавате част от маршрута до работа или училище пеша. Това помага да се освободим от стреса.

 

2. Ще ви поддържа във форма

 

Чувството за умора обикновено е провокирано от недостатъчно движение. Ако поддържате тялото си във форма, дори само с 30 минути ходене през деня, скоро ще усетите, че имате повече енергия и няма да ви мързи да станете от стола, за да отидете до другата стая..

 

3. Предпазва от болести

 

Боледувате ли често? Особено през зимния сезон, някои хора просто не могат да се отърват от болките в гърлото и кашлицата, които често провокират и температура.

 

Може да ви звучи невероятно, но само половин час ходене на ден ще подобри защитните функции на организма и ще повиши имунитета, който ни прави устойчиви на вируси и грипове.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...