.

За отслабване: Тренирайте в определени часове

Вижте какво показва ново проучване

Ивета Иванова
За отслабване: Тренирайте в определени часове
Снимка: Pexels

Случвало ли ви се е да тренирате здраво всеки ден, но да не виждате резултати и прогрес, да не може да свалите излишните килограми? Може да е заради часа на тренировката, твърдят експерти.

 

Изследователи от Дания са установили съществена разлика между тренировките, провеждани сутрин и тези, които се провеждат вечер.  Те твърдят, че когато тренирате рано сутрин и това е първото нещо, което правите през деня, се изгарят повече мазнини.

 

"Тези разлики сигурно са контролирани от циркадния ритъм - нашия вътрешен часовник. Сутрешните упражнения задействат генетични програми в мускулните клетки и ги правят по-ефективни и така те по-добре метаболизират захар и мазнини. Вечерните упражнения, от друга страна, повишават разхода на енергия на тялото за по-дълъг период", казва професор Джонас Трийбек от Университета на Копенхаген.

 

Снимка: Pexels

 

Тоест, ако тренирате сутрин, ще изгорите повече мазнини и сладкото по-лесно ще се метаболизира. Но ако тренирате вечер - по-дълго време ще горите калории, дори след като тренировката е отдавна приключила.

 

Затова е трудно да се прецени кой от двата варианта е по-добър. Но е установено, че не трябва да тренирате в следобедните часове.

 

Колко минути на ден да ходите пеша за отслабване?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...