.

4 златни правила за отслабване

Ето кои са те

Ивета Иванова
4 златни правила за отслабване
Снимка: Pixabay

В началото на годината много хора си поставят за цел да отслабнат. Ако още не сте се отказали от това свое решение и сте качили килограми по време на карантината, но искате да отслабнете здравословно и без много мъки - без строго гладуване и непрестанни тренировки, тези прави са идеални за вас. Ето как лесно да свалите килограмите, без да стресирате организма си, според експертът до диетите Тери-Ан Нънс, който говори пред вестник "The Sun".

 1. Не прекарвайте часове във фитнеса

 

Ходенето на фитнес е чудесен начин да подпомогнете загубата на килограми, да си създадете режим и навик за спортуване, а влияе добре и на психичното здраве. Но ако мислите, че да прекарвате няколко часа на ден във фитнеса ще ви донесе мечтаната фигура, значи грешите. "Когато говорим за упражнения, качеството побеждава количеството. Може да правите наистина страхотни упражнения с висока интензивност за половин час и това ще е много по-добре от това да прекарате 3 часа на колелото", казва Тери-Ан. Помислете внимателно какви упражнения да правите. И залагайте на физическа активност не само във фитнес залата - просто вървете повече пеша, вършете домакинска работа и т.н.

 

Снимка: Pixabay


2. Поглезете се с някое вкусно изкушение

 

Естествено, важно е да се храните здравословно и балансирано, да залагате повече на плодове, салати, супи, месо и да ограничите приема на сладко и газирано. Но на много хора им е трудно да откажат лакомствата и някои други изкушения като пържените картофки и т.н. Тери-Ан казва, че животът е прекалено кратък и не е нужно да се ограничавате прекалено много и да водите толкова строга диета. "Ако си забраните някои храни напълно, това само ще ви накара да искате да ги хапнете още повече и най-вероятно ще преядете. Насладете се на малко парче шоколад в събота вечер или на чаша вино с приятели в петък", обяснява експертът. Ако отидете на ресторант, позволете си да си поръчате вкусно ястие. Така ще се наградите за тренорвките и спазването на режими.

 

Снимка: Pixabay


3. Яжте редовно

 

Като деца ни учат, че хапването между основните хранения разваля апетита и е вредно. Това е мит. Да хапнете нещо малко между основните ядения дори е препоръчително. Това ще помогне и на свалянето на килограми. Важно е просто да хапвате неща, които са нискокалорични и полезни, така ще имате повече енергия през деня и няма да огладнявате често. Заложете на неща, които са около 100 калории - малко пакетче пуканки, малка кофичка кисело мялко, протеиново барче, варено яйце.

 

Снимка: Pixabay


4. Хидратирайте се и си почивайте

 

Много хора бъркат глада и апетита със жажда. Затова е важно да пиете много вода и да сте добре хидратирани. Когато почувствате глад, първо пийте чаша вода и вижте дали ще ви мине. "Количеството вода, което пиете и това колко време спите на денонощие, може наистина да повлияе на отслабването и общото ви здравословно състояние. Важно е да сте добре хидратирани, защото е лесно да объркате глада с жажда", посоча специалистката. Ако спите по-малко от 6 часа, е много по-лесно да напълнеете - не пренебрегвайте качествения сън.

 

Снимка: Pixabay

 

4 напитки за отслабване

 

Плосък корем без спорт? Възможно е


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...