.

4 храни, които да не ядете след 16 ч.

Вижте кои са те

Ивета Иванова
4 храни, които да не ядете след 16 ч.
Снимка: Pixabay

Някои храни са по-вредни и калорични от други, но все пак може да си позволявате да ги хапвете от време на време. На всеки се случва да се изкуши със сладкиши, чипсове, снаксове, бургери, когато е много гладен. Но е важно да ги ядете по-рано през деня, за да не качвате много килограми. Ето кои храни трябва да избягвате след 16 ч.

 


Бял хляб

 

Някои са свикнали да ядат бял хляб с вечерята или да си намажат филийка с шоколад за следобедна закуска, именно към 16 - 16:30 ч. Но това е грешка, ако искате да отслабнете. Трябва да избягвате хапването на бял хляб след 16 ч., тъй като той е с висок гликемичен индекс. Храните с висок гликемичен индекс повишават нивата на захар и инсулин в кръвта, което ви прави изморени и гладни. А и белият хляб няма да ви засити толкова, тъй като е с ниско съдържание на фибри.

 

Снимка: Pixabay


Сладолед

 

Сладоледите са сред най-големите изкушения през лятото и есента. Истинска терапия си е да си пуснете любимия сериал и да си вземете голяма кофа сладолед след дълъг и натоварен ден. Но сладоледът е пълен със захар и от него много бързо се напълнява. "Сладоледът е богата на въглехидрати храни и да хапвате много рафинирани въглехидрати води до натрупване на коремни мазнини", споделя Едуина Кларк, диетолог.

 

Снимка: Pixabay


Млечен шоколад

 

Шоколадите са любим десерт на мнозина и дори могат да ни оправят настроението. Но млечните и белите шоколади са пълни със захар и мазнини. Има и друг недостатък - обикновено те съдържат кофеин и ако ги ядете по-късно, може да ви е трудно да заспите. Най-добре да залагате на тъмни шоколади.

 

Снимка: Pixabay


Снаксове

 

Снаксовете също са идеална храна за вечерите пред телевизора, когато гледате филм или интересно предаване. Много хора хапват солети, пръчици, крекери, снаксове и чипсове и за следобедна закуска, когато са по път или в офиса. Но тези храни са богати на мазнини, рафинирани въглехидрати и сол - което значи, че са доста калорични.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...