.

Срещу коронавирус: Кога и как да чистим бюрата и компютрите?

Ето някои съвети

Ивета Иванова
Срещу коронавирус: Кога и как да чистим бюрата и компютрите?
Снимка: Pixabay

Заради пандемията от коронавирус, все повече хора работят от вкъщи. Което значи, че използват компютрите и лаптопите в дома доста по-често. А за да не се заразим с вируса, трябва да поддържаме добра хигиена и да чистим често повърхностите, особено и като ги използваме по-редовно.

 

Трябва да дезинфекцираме клавиатурите и мишките на компютрите вкъщи.

Коронавирусът може да живее върху повърхности от няколко часа до няколко дни. По принцип, вирусите издържат повече време върху метални и пластмасови повърхности, отколкото върху дърво и фабрични материали. Затова лаптопите и компютрите могат дълго да разнасят вируса.

 

Снимка: Pixabay


Колко често да чистите бюрото и компютъра?

 

В идеалния случай, трябва да почиствате бюрото, върху което работите, и компютъра след всяко използване - което значи веднъж или 2 пъти на ден, ако си взимате обедна почивка или пък вечер отново сядате на бюрото. След това е задължително да измивате ръцете със сапун и вода за 20 секунди.

 


Как да ги чистите?

 

В упътването за компютрите и лаптопите има указания как те трябва да бъдат чистени и с какво. Най-често се използват специални спрейове и кърпички. Що се отнася до бюрото, чистете с чиста гъба или чист парцал. "Използвайте или сапун и топла вода, за да премахнете бактериите, или дезинфектант - за да ги убиете", съветват от "NHS", предават от "The Sun". После задължително подсушете.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...