.

Заради COVID-19: Как да сте по-внимателни при срещите с приятели?

Ето някои съвети

Ивета Иванова
Заради COVID-19: Как да сте по-внимателни при срещите с приятели?
Снимка: Pixabay

Заразените с коронавирус у нас растат и трябва да сме внимателни, когато излизаме навън и се срещаме с роднини и приятели. Сега е лято, времето е прекрасно и мерките са отпуснати, затова хората прекарват все повече време извън дома. Ето някои съвети как да сте по-внимателни, според "Your Tango".

 


Стойте навън

 

Когато се виждате с близки и приятели, прекарвайте повече време навън - основно в паркове и градинки.  На затворени места е по-лесно да се заразите. Чистият въздух и слънчевата светлина ще ви се отразят добре, а и в парка може да сте далеч от другите компании. Ако сте в барове и дискотеки, е по-трудно да спазвате социална дистанция. А и времето е идеално за пикници.

 


Не ходете на басейн

 

Най-добре е, ако много ви се ходи на басейн, да гостувате на някой приятел или роднина, който има басейн в къщата на село или вилата. Публичните басейни са по-опасни. Водата им се чисти с хлор и бром, а тези химикали убиват коронавируса. Но опасността се крие другаде - по басейните има много повърности, които се докосват от всички - шезлонги, стълби, дръжките на вратите в съблекалнята, шкафчетата и т.н.

 

Снимка: Pexels


Виждайте се с малко хора

 

Гледайте да се виждате с едни и същи хора - роднините и най-близките приятели. Не се събирайте с големи компании, в които има доста непознати или с хора, които не сте се виждали много отдавна. Дори, ако имате повод да празнувате, канете само най-близките.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...