.

Заради COVID-19: 7 съвета за престоя в хотели

Ето какво да правите

Ивета Иванова
Заради COVID-19: 7 съвета за престоя в хотели
Снимка: Pexels

Заради пандемията от коронавирус, трябва да сме много внимателни по време на морските си почивки това лято. Ако сте решили да отседнете в хотел за ваканцията, ето няколко съвета за по-безопасен престой от "Pop Sugar".

 


Може да ползвате басейн

 

Ако басейнът е на открито и работи, може да поплувате. Вирусът не може да оцелее във вода, пълна с хлор. Но внимавайте, когато сте извън басейна - пазете дистанция от другите туристи и не докосвайте много повърхности.

 

Снимка: Pexels


Носете маска

 

Може да използвате удобствата, които предлага хотела - лоби бар, фоайе с WiFi, тераса с хубава гледка. Но ако там има много хора, стойте с маска.

 

Снимка: Pexels


Не ходете във фитнеса

 

Много от салоните и фитнесите в хотелите са затворени. Но дори фитнесът да е отворен за посетители, не се препоръчва да го посещавате. По-добре е да тренирате навън или на плажа.

 

Не ходете в СПА центъра

 

СПА процедурите също трябва да бъдат пропуснати. Вариант е да се насладите на масаж на плажа или във вътрешния двор, ако това се предлага.

 

Мийте ръцете

 

Мийте си ръцете редовно, по много пъти на ден. Ако около вас няма чешма, използвайте дезинфектанти и мокри кърпички и не пипайте лицето.

 

Снимка: Pexels


Хапвайте навън

 

Ако се храните в ресторанта на хотела, задължително избирайте маса в двора. Ако няма такъв вариант, по-добре е да си вземете нещо и да го ядете на пейка, или да отидете в открито заведение.

 

Снимка: Pexels


Не използвайте асансьора

 

Дори да сте на висок етаж, много по-добре е да ходите по стълбите. Асансьора е тясно и затворено пространство и ако се возите с група туристи, има опасност от зараза.

 

Снимка: Pexels


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...