.

Топ 5 на най-красивите места в света

Къде трябва да отидем задължително?

Топ 5 на най-красивите места в света
Снимка: Blog

Без съмнение хубостите на България са безкрайни, но има и други места, които си струва да бъдат посетени.

 

Това са местата, които ни напомнят на приказка. Живееш пълноценно и дните са изпълнени с усмивка, когато имаш свободата да пътуваш.

 

Най-смислената инвестиция.

 

1. Стълбите към небето. О-в Охау, Хаваи

 

Въпреки табелите с надпис „Не преминавай!” има хора, изпълнени със смелост и чувство за свобода, които се наслаждават на преживяването. Невероятната гледка напълно оправдава риска.

 

 

Снимка: blog

 

2. Морето от звезди, Малдивите

 

За всички рационалисти, които твърдят, че магията не съществува. Това „море” е способно да убеди всеки в обратното. Красивите, блестящи „звезди” по пясъка са вид водорасли, които превръщат нощите в приказни картини.

 

 

Снимка: blog

 

3. Люлката на края на света, Еквадор

 

Това е невероятно място за всички, които не могат да се наситят на природата. Необикновено, забележително преживяване, което се случва веднъж в живота. Любителите на адреналина и на свободата дават всичко, за да бъдат на това мясно.

 

 

Снимка: Bored Panda

 

4. Салар де Уюни – гигантското огледало на света, Боливия

 

Това е най-голямата солна пустиня в света. Това е едно от малкото кътчета на света, където можеш да се почувстваш така, сякаш си на друга планета. Удивителната красота кара хората да си мислят, че снимките, направени в пустинята са обработени. Салар де Уюни е пустиня, но вместо пясък изобилства огромно количество сол. Когато е сухо, платото прилича на мистериозен бял полигон, но когато завали, мястото се превръща в огромно огледало, което отразява стотиците малки облачета на небето. Водата там е дълбока няколко сантиметра, така че човек може спокойно да се разхожда по повърхността.

 

5. Пещерата Карлсбад, Мексико

 

Впечетляваща и нереална, тази пещера подарява на всеки посетител невероятни спомени. Привечер входът на Карлсбадската пещера става черен и настъпва невероятно зрелище – милиони прилепи излитат на лов за насекоми. Въпреки посетителите, наблюдаващи това явление, прилепита чуват звука на пърхащите криле.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...