.

Прави ли са родителите?

Кога разбираме?

Прави ли са родителите?
Снимка: Instagram

Често родителите ни се бъркат в решенията, в избора на половинка, приятели и пр., особено, когато сме в тийнейджърска възраст. Често това ни вбесява и не се замисляме върху смисъла на съветите, които изричат родителите ни.

 

Те винаги се обосновават, когато казват нещо, различно от нашите действия и мнения, но често не се вслушваме в тях. В такива моменти мислим само и единствено за това как някой ни противоречи за всичко без да осъзнаем, че сме в крехка възраст, в която родителите се опитват да ни предпазят от нас самите.

 

Разбира се, човек трябва да се опари, за да се научи, но опарването не значи тръгване по лош път, а това контролират именно родителите.

 

Колко често, когато сте били тийнейджъри, сте се вслушвали неизменно в майчините съвети и колко пъти сте се ядосвали, когато майка ви ви каже, че този човек не е за вас. Със сигурност вторите случаи са по-често срещани като върнете лентата назад. В тази възраст вие сте емоционални и самоуверени, смятате, че сте достатъчно пораснали и можете и имате право да вършите, каквото ви хрумне. А в един момент познайте кой почуква на вратата? Разумът.

 

Отваряте с усмивка и приповдигнато настроение без да очаквате именно него. Той влиза без да го поканите и си иска кафе. Правите едно и за себе си (може пък да е приятен гост). Сядате до него, а той започва своя разказ за всичките глупости, които сте правили преди и дори не спадат в графа забавни и за всички съвети, които родителите са ви давали, а вие сте отхвърляли грубо. Този посетител започва да ви убеждава, че всъщност животът не е толкова лесен и трябва да се гледа на него сериозно и в същото време с усмивка, че трябва да има от всичко по малко – добро настроение, смях, луди моменти, но и отговорност, цели, мисъл и труд.

 

Разумът се оказва, че умее да убеждава. Той ще ви накара да вярвате в това, което казват родителите и дори ще насади у вас нуждата да искате съвет от тях. Ще ви свали на земята и ще разберете, че всъщност не сте толкова големи и трябва да мине много време, за да се почувствате наистина зрели. Преди това трябва да научите и да видите много.

 

А вас посети ли ви Разумът? Ако все още не е, не се шашкайте, когато зад входната врата стои именно той.  


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...