.

Прекалено големите очаквания ни правят самотни

И саботират щастието

Прекалено големите очаквания ни правят самотни
Снимка: Instagram

Всеки човек формулира, с течение на времето и опита, какво иска да притежава неговия партньор.

 

 

Но често точно тези критерии се явяват начин за саботиране на връзката, защото някои хора не просто знаят какво точно искат – те искат всичко.

 

Природата създава уникални творения и едно от тях се явява човекът (може би). Но дори да приемем, че той е нейно творение, трябва да отбележим, че нито един човек не може да бъде съвършен.

 

 

Въпреки че всички хора го знаят, не всички го осъзнават наистина, очаквайки от човека отсреща да притежава всички най-прекрасни качества.

 

 

Например да бъде красив, богат, мил, силен и т.н., като понякога хората си избират дори взаимноизключващи се комбинации.

 

Ето защо може би е най-добре да спрем с безкрайните списъци и критерии и просто да се оставим на усещането с кой се чувстваме комфортно.

 

 

Вместо да се вманиачаваме чак толкова в някакви конкретни черти, може би е по-добре, ако сме срещнали човек, който ни допада, просто да научим дали имаме еднакви очаквания от връзката и дали имаме еднакви разбирания по най-важните въпроси.

 

Има много връзки, които са започнали, въпреки че в началото единият партньор (а може би дори и двамата) е имал предразсъдъци към другия, но щом го е опознал малко е открил, че всъщност е много впечатлен от неговата същност.

 

 

„Единственият“ едва ли ще изглежда така както си го представяте (никога не изглежда така).

 

Затова бъдете отворени към новото и различното и не се оставяйте дребни несъвършенства да попречат на щастието ви.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...