.

Какво означава – Нека си дадем почивка

И защо това не винаги е добро решение

Какво означава – Нека си дадем почивка
Снимки: Instagram

Една връзка може да бъде много трудна – различни мнения, ревност, нежелание да се направят компромиси, отмъщения.. И всичко това често води до решението – да си починем един от друг.

 

1. Защо това не е добър избор?

 

Хубаво е и двамата партньори да помислят добре преди да предприемат тази стъпка и да са наясно какво точно означава това.

 

Ако между тях има напрежение, което налага някакво решение, то раздялата определено помага, защото разстоянието моментално потушава дразненето. Но за съжаление проблемите си остават нерешени и когато подновим отношенията ни очакват отново.

 

 

 

2. Бягството не е решение

 

Излизайки от ситуацията по най-бързия начин няма да я решим. Най-добрият вариант е да се изправите срещу проблема с желание да го решите. Важно е да започнете разговора, настроени да стигнете до истината, без значение колко дълъг и неприятен може да се окаже.
Това е начинът да разберем дали връзката може да продължи или искаме просто да приключи.

 

3. Какво се случва при раздяла

 

Дори с уговорката раздялата да бъде за малко, може да се окаже, че е завинаги. Неизяснените проблеми често оставят погрешно впечатление, а в подобни ситуации много хора биха избягали при друг, вместо да опитат да изяснят нещата.

 

Комуникацията е много важна във всички отношения, които имаме в живота си, без значение дали са лични или служебни. Преди да вземете решение да се отдалечите от партньора, помислете дали искате да отлагате проблема или да го решите още сега.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...