.

Защо все попадате на неподходящи??

Причината е съвсем проста

Защо все попадате на неподходящи??
Снимка: Pixabay

Чудете ли се защо постоянно избирате партньори, които ви нараняват и разочароват? Защо ви привличат приятели, които имат много проблеми и ужасно объркан живот?

 

Къде бъркате?

 

Вероятно попадайки в нова компания вие веднага се заговаряте с "най-пропадналите" от цялата група, защото взаимно се надушвате?

 

Под "най-пропаднали" имам предвид объркани. Хора, които не успяват да намерят пътя в живота, а междувременно създават купища проблеми на всеки, който се сближи с тях.

 

Ако някой се чувства обиден от тези думи, трябва да знае, че пътят към промяната винаги минава през разочарования, а накрая му се случва нещо, което действа отрезвяващо и не позволява повече да търпите старото положение.

 

Защо правите това?

 

Ако ви се е случвало да се запознаете с много хора, но от всички да ви стане най-симпатичен този, който изглежда нещастен или объркан, значи вие просто търсите сродна душа.

 

Вероятно вие самите се чувствате зле дълбоко в себе си и съчувствате на някой, който също изпитва някаква мъка.

 

Помислете - вие щастливи ли сте? Харесва ли ви онова, което учите или работите? Чувствате ли се пълноценно, без значение дали имате връзка или не?

 

Ако се чувствате объркани и нещастни:

 

Ето какво да направите

 

Неподходящите хора, които избирате обикновено ви нараняват не защото така им харесва, а защото са объркани и не разбират, че постъпките им са глупави.

 

Първата стъпка е осъзнаване: 

 

Осъзнайте, че вие правите избора съвсем сами - никой не ви кара да търсите точно такива контакти и няма такова нещо като късмет, което ви среща с тях.

 

Помислете колко много хора познавате, сред които има позитивни, добронамерени и усмихнати, но за вас те изглеждат глупави - сякаш не разбират важното в живота.

 

Но истината е точно обратната - те чудесно разбират важното в живота, а то е да се радват на всеки нов ден и да гледат на нещата позитивно!

 

 

Втората стъпка е действие:

 

След като вече знаете, че сами си избирате компанията и съответно си навличате главоболия, може да започнете към разрешаване на проблема.

 

За съжаление тази стъпка е най-трудна, защото се налага да се отдалечите от всички познати, които смятате за нещастни!

 

Това може да звучи егоистично, но истината е, че ако вие не се измъкнете от ситуацията, няма никога не можете да се "излекувате" от нещастието.

 

И накрая:

 

Когато започнете да се отдалечавате от токсичните отношения, вие ще забележите, че изпитвате ненавист към тях.

 

Ще се обвинявате за изгубеното време и страдания, които сте позволили някой да ви причини, но важното е да не позволявате контакт докато не сте напълно спокойни.

 

След време ще простите на всички, които са сгрешили и ще откриете, че вече разбирате цялото им поведение, защото вие самите сте правили много грешки.

 

Мъдростта, която идва в края на това изпитание ви дава желание дори да помагате на обърканите хора, но сега вече сте силни, намерили своя път и те не могат да ви наранят.

 

Снимки: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...