.

6 знака, че вашата котка ви обича

Вижте кои са те

Ивета Иванова
6 знака, че вашата котка ви обича
Снимка: Pexels

Котките са едни от най-сладките и обичани животни, перфектни за домашни любимци. Д-р Кърт Венатор, водещ американски ветеринар, разкрива пред "EliteDaily" кои са знаците, че вашата котка също ви обича.

 


1. Разтрива ви 

 

Ако котката е идвала и е почвала да ви потупва с лапичка по-дълго време, сякаш да ви разтрива и масажира, значи тя чувства, че има специална връзка с вас. Те имитират много често това, което са научили от майките си, когато са били новородени. Майката ги е разтривала, мачкала и те са разбрали, че това е начин, по който се показва привързаност. Тоест, по този начин, те ви казват, че ви смятат за семейство.

 


2. Играе си с вас

 

Повечето хора смятат, че е по-лесно и приятно да се играе с кучета, особено навън, сред природата. Американски проучвания обаче доказват, че котките са не по-малко игриви. След игра със стопаните си, нивата на окситоцина, наричан хормон на любовта, се повишавал с 12% при котетата, сочат изследванията.

 


3. Намига ви

 

Котките владеят прекрасно езикът на тялото. Но премигването с очи е един от най-силните индикатори, че пухкавият ви приятел e доволен, че е до вас. Бавното премигване с очи дори се смята за целувка в котешкия свят, според изследвания за поведение на котките.

 


4. Навира се в лицето ви

 

Когато допрат муцунката си в лицето ви и се отъркат във вас, котките оставят тяхната специфична миризма у вас. Така те ви маркират и ви казват, че сте техни. Ако правят това често, значи наистина ви чувстват като много близки.

 


5. Маха с опашка

 

Понякога се нарича "весел танц с опашка". Това е, когато котаракът нежно и кротко помръдва опашката си и тя изглежда по-настръхнала и пухкава от обикновено. Ако правят това около вас, те ви казват, че ви харесват и ви ценят

 


6. Мърка

 

Най-известното доказателство за всички. Ако тя мърка, докато си играете с нея или когато стои във вас, тя е привързана към вас и ви показва, че се чувства добре.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lilly23
преди 5 години
0
2
!
Отговори
Аз нямам котка :( ...
Страница 1 от 1