.

6 знака, че си чатите с човек с фалшив профил

Вижте кои са знаците за това

Ивета Иванова
6 знака, че си чатите с човек с фалшив профил
Снимка: Pixabay

Всеки понякога се е съмнявал дали човека, с когото се е запознал в социалните мрежи е този, за който се представя и е имал подозрения към определени профили в приложенията. Ето и най-явните знаци, че някой си е направил фалшив профил и ви мами, според "Teen Vogue".

 


1. Не искат да говорите по телефона/ Не вдигат

 

Запознали сте се с някого онлайн, чатите си редовно, вече започвате полека да се опознавате и да се сближвате. Смятате, че е нормално да започнете да си говорите по телефона и да си размените номерата, преди да излезете официално на среща. Но ако забелязвате, че човекът отсреща не желае да дава номера си, измисля оправдания, не иска да си гооврите, а предпочита да си чатите или ви дава някакъв номер, но не вдига - твърде вероятно е да се крие, защото профилът му не е истински.

 


2. Нямат много последователи и приятели

 

Фалшивите профили лесно се разпознават с това, че нямат много последователи и приятели в мрежите като Facebook, Instagram и т.н. Ако човекът няма много снимки, не е тагван на снимки с приятели, постовете му не събират почти никакви харесвания и коментари, това също е съмнително.

 


3. Фалшиви снимки/картинки

 

Хората с фалшиви профили, често си слагат снимки на известни личности, които обаче не са толкова разпознаваеми, или снимки на случайни хора, които са намерили. Лесно може да проверите това с Google reverse-image search. Отново - ще забележите, че тези снимки нямат много лайкове и човекът не поства често. Друг вариант е и да използват много картинки - на анимации, от филми, снимки с цитати, цветя и т.н.

 

Снимка: Pexels


4. Снимките са само професионални

 

Друго нещо, което издават фалшивия профил - пълен е само с професионални снимки. Нереално е, дори да имате професионален апарат. Всеки все някога е поствал забавно и непринудено селфи, снимка от купон с компанията и т.н.

 


5. Не искат видео чат/среща

 

Ако сте стигнали до този момент, почти сигурно е, че вече сте разпознали фалшивия профил. Не може човек да проявява огромен интерес към вас, да ви казва колко ви харесва и колко си допадате, а да не желае да разговаряте с видео чат или да излезете на среща.

 


6. Молят ви за пари, ласкаят ви прекалено

 

Някои хора си правят фалшиви профили за забавление, без да вредят на някого, или за да следят какво постват определени хора. Но някои наистина имат сериозен психически проблем. Най-очевидния знак, че някой е с фалшив профил, е ако започне да иска заеми и пари от вас, но в същото време не иска да излезете на среща. Всеки човек първо би се обърнал с молба за помощ към близки, роднини, приятели, а не към непознат в интернет. Ако някой се държи прекалено странно - още първите дни ви казва, че ви обича, възхвалява ви и говори за връзка с вас - тук също има нещо гнило.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...