.

7 причини да се радвате на есента

Вижте кои са те

Ивета Иванова
7 причини да се радвате на есента
Снимка: Pexels

Есента вече е тук, дните са по-кратки, слънцето се показва по-рядко и температурите падат. Скоро няма да можем да прекарваме време навън и ще започне да се стъмнява още по-рано. Но есента е един от най-магичните и красиви сезони. Ето няколко причини да ѝ се радвате, според "Female First".

 

Цветовете и природата

 

Има една крилата мисъл, според която есента е втора пролет, в която всяко цвете е листо. Истина е, че през този сезон природата е много красива. Ако се разходите в планината или дори само в близкия парк, ще видите, че са накапали много листа в различни багри - червено, кафяво, оранжево, жълто, зеленикаво, бежово, и сякаш сте на приказно място. Може да направите много ефектни есенни снимки.

 

Снимка: Pexels


Дрехите

 

Много хора обичат летните дрехи, тъй като те са по-леки, с тях изглеждате по-секси и т.н. Но е приятно да се сгушите в симпатичния суичер, дебелия пуловер, да носите меки чорапки с интересни принтове. С такива дрехи се чувствате комфортно, топло, а и те крият някои несъвършенства на фигурата, тъй като са по-широки и дълги. А и с кожените якета, типични за есента, също може да изглеждате много привлекателни.

 

Снимка: Pexels

 

Времето, прекарано вкъщи

 

Да стоите навън има много предимства - чистия въздух в природата, слънчевите лъчи, забавните вечери с приятели в парка. Но по време на пандемията е препоръчително да не се събираме с много хора и да се пазим, като стоим повече време вкъщи. Когато навън стане студено и мрачно, ще ви е по-лесно да устоите на изкушенията и да останете в дома си. Така ще може да гледате повече филми, да четете книги, да се научите да готвите, да разчистите стаята си, да украсите за Хелоуин и т.н.

 

Снимка: Pexels


Храната и напитките

 

Есента предлага много вкусни изкушения. Тя е времето на печените тикви, ябълковите щрудели, топлите супи, зелевата салата, гроздето, горещите шоколади, латето с вкус на тиква. 

 

Снимка: Pexels

 

Разходките

 

Вече е по-студено и слънцето се показва по-рядко, но имате още време за разходки, особено в обедните и следобедните часове. Наслаждавайте се на дълги разходки в парковете и планината, събирайте слънчеви лъчи и се любувайте на красивата природа. Така ще горите калории, ще се заредите с настроение и ще свикнете с по-хладното време.

 

Снимка: Pexels

 

По-добър сън

 

През лятото много хора нарушават графика си, спят по-малко, защото стоят до късно с приятели в парка, наслаждават се на летните нощи. А и понякога е прекалено горещо и не можем да спим спокойно. Сега вече е по-студено, да си легнете и да се завиете, докато гледате любим сериал е истинска наслада. Срещите с приятели навън намаляват и ще може да спите по-добре и по-дълго.

 

Снимка: Pexels

 

Празничното настроение

 

Ако сте фенове на Хелоуин, вече ви е обзело празнично настроение и сигурно планирате костюма си и украсата вкъщи. А дори да не сте, знаете, че веднага след като есента си отиде, идват коледните празници, които са най-вълшебното време на годината.

 

Снимка: Pexels


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...