.

Ретрограден Меркурий - какво чака зодиите?

Прогноза за периода

Ивета Иванова
Ретрограден Меркурий - какво чака зодиите?
Снимка: iStock/buradaki

Последният ретрограден Меркурий за годината е тук! Планетата на комуникациите и транспортна започна обратното си движение в Козирог днес, 13-и декември, и то ще продължи до идването на новата година - 1-и януари 2024 г. Трябва да се фокусираме над целите си и да сме по-дисциплинирани. Ето какво да очаква всяка зодия, според "Elite Daily".

 


Овен

 

При тях на фокус ще е кариерата. Ще могат да поработят отново върху някои планове и задачи в професионалната сфера. По принцип, те искат да е ясно какъв е пътят им напред в кариерата, но сега ще искат да натиснат бутона "пауза" и да стопират някои бизнес сделки. Да не се притесняват, временно е.

 

Телец

 

Ще преоценят някои свои вярвания и виждания. Да помислят дали са доволни от сегашните си философии и гледни точки в живота. Може би времето е променило вижданията им? Те са инати и бавно променят решенията си, но сега е чудесно време да образоват себе си и разучат свой интерес, свое хоби.

 

Близнаци

 

Те променят възгледите си относно парите и споделените ресурси. Ако са инвестирали време и средства в нещо, което не им се отплаща, сега е време да оценят наново усилията, които влагат. Може да изплащат дългове или да имат финансови отговорности през периода. Така ще са по-подготвени за следващата година.

 

Рак

 

Вниманието им ще е насочено върху връзките. Раците ще проведат някои важни разговори за отношенията си с другите. Вероятно ще мислят повече върху бъдещето с партньора, което ще ги накара да осъзнаят някои неща за връзката. Може да има неразбиране и объркване между тях и околните. Другите ще вадят думите им от контекста.

 

Лъв

 

Ще мислят за по-ефективни начини да се справят с отговорностите си. Продуктивността и рутината са на фокус сега. Може да включат нови навици в ежедневието си или да експериментират с нов здравословен режим. Нещата може да не проработят веднага, но след време ще усетят промяната, от която се нуждаят.

 

Дева

 

Ретроградният Меркурий ги подканя да преоценят хобитата си, креативността си, целите си. Може да имат някои артистични идеи, върху които дълго са работили и мислили, но те още да не са готови да бъдат осъществени. Може романтичната им връзка да се нуждае от открита комуникация. Трябва да изяснят нещата. Девите ще искат да се отпуснат през периода.

 

Везни

 

През периода ще имат някои важни разговори с членове на семейството или съквартиранти. Ще искат да се справят с някои домашни проблеми, да въведат ред, да подредят личния си живот. Ако мислят за смяна на жилището, нека се уверят, че са изпълнили всички свои задължения в старото жилище, преди да се преместят.

 

Скорпион

 

Скорпионите ще разсъждават върху своите мисли, мнения и идеи. През периода ще искат да се обградят с хора, неща и места, които ги стимулират ментално. Няма да искат да отидат прекалено далеч от зоната си на комфорт, но ще са по-склонни да се включват в разговори, които са предизвикателни за начина им на мислене.

 

Стрелец

 

Тези зодии ще трябва да се вгледат в сегашния си бюджет и навиците си на харчене. Сега ще трябва да определят какви са финансовите им цели за следващата година. Може да трябва да спрат с излишните харчове. Ще станат по-пестеливи и това ще им донесе нужната стабилност.

 

Козирог

 

На фокус са идентичността им и начинът, по който изразяват себе си. Ще експериментират с различни начини на комуникация. Няма да са много склонни да споделят мислите и идеите си със света през този месец, но ще получат яснота за идеите, които имат за себе си и за идентичността си. 

 

Водолей

 

Период на интроспекция за тях. Ще разсъждават върху начина си на мислене. Ще помислят върху това какви са нагласите и възгледите им, дали са конструктивни. Ако не, прекрасно време е да направят някои промени. Нека прекратят негативното говорене на себе си, това не им помага. Това, върху което дълбаят, оформя реалността им.

 

Риби

 

Ретроградният Меркурий ги подканя да преоценят приятелствата си и социалната си среда. Да помислят дали обграждат себе си с хора, които ще останат в живота им дълго време или само с такива, които са тук временно. Важно е приятелите им да са постоянни и на тях да може да се разчита. Сега ще получат яснота в кои връзки си струва да инвестират.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...