.

Дългата коса – така жадуван блян

Как да се сдобием с косите на Рапунцел

Дългата коса – така жадуван блян
Снимка: Instagram

Ясно е, че дългата коса изисква търпение и грижи. Колкото по-дълга става, толкова повече време ви отнема да се справите с нея, а сресването си остава кошмар до второ нареждане. Но надежда има – с тези златни правила ще направите борбата за дълга коса като детска игра:

 

1. Внимавайте с разресването

 

Много е важно да избегнете накъсване на краищата когато сресвате косата си. Ясно е, че колкото и да е опасно всички избираме момента когато сме под душа за тази процедура. Но косата е много беззащитна когато е мокра и накъсването ще бъде неизбежно - опитайте да сресвате косата си след като я изсушите с кърпа.

 

 

 

 

2. Купете си едър гребен

 

Но има и друг много важен момент – оставете четката за коса! С нея става много по-бързо и безболезнено, но това е за сметка на здравината на косата ви. Четката накъсва краищата и това води до скъсяване на дължините, което ще ви отдалечи от постигане на желания резултат.

 

3. По-малко баня за косата ви

 

Да, трудно е да се ограничим с миенето на косата. Но ежедневното прилагане на шампоани и всякакви препарати ще изтощи косъма и това отново ще я направи слаба и накъсана.

 

 

 

 

4. Не пропускайте балсама

 

Колкото и да бързате, не забравяйте нанасянето на балсам. Той помага след това да разрешите по-лесно косата си, което е много важно за здравето й. Прилагането на правилния продукт ще подхрани косъма, а това е най-бързият и лесен начин да се погрижите за нея.

 

5. Не позволявайте да имате цъфтящи краища

 

Разберете - редовното отстраняване на цъфтежите не скъсява косата толкова колкото накъсването на изтънелите краища. Посещенията при фризьор поне през 3 месеца ще ускорят растежа и ще направят косата ви по-гъста.

 

 

 

 

6. Избягвайте стегнатите опашки

 

Дори когато косата ви не е в много добро състояние и искате да я приберете, изберете начин без да я стягате силно. Представете си как стягането на ръката води до изтръпване на пръстите – така е, защото се спира притока на кръв.

 

С косата е същото - всеки косъм трябва да бъде свободен, за да не се получава начупване. Да не говорим, че силното стягане малко по малко изтръгва космите от корен и се получават плешиви петна.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...