.

4 от най-големите лъжи на козметичната индустрия

На какво трябва да спрем да вярваме?

4 от най-големите лъжи на козметичната индустрия
Снимка: Instagram

Понякога е меко казано огромна изненада това, на което вярват хората и което стриктно следват. Има милиони лъжи, за които жени по цял свят четат и чуват ежедневно и които спазват с чиста съвест, че не е нередно, нито вредно.

 

Не всичко, което ни казват е задължително лъжа, но понякога е трудно да разграничим истината.

 

Представяме ви 7 от най-разпространените лъжи в красотата, които могат да имат негативни последици върху нас.

 

1. „Мога да спя с грим, ако е минерален“

 

Това, че един продукт е обявен като „изцяло натурален“ или без аромати, далеч не значи, че можем да го използваме буквално денонощно и няма да има никакъв проблем да спим с грим.

Много хора имат чувствителна кожа, алергии или кожа, която е предразположена към нежелани реакции, а тези проблеми ще се появят при който и да е продукт, ако не го чистите.

 

2. „Блестящите ефекти са за малки момичета“

 

Един от най-разпространените митове в красотата е, че блестящите червила, сенки и козметични продукти генерално, са предназначени само за една възрастова група. Матовите козметики са въпрос на предпочитание, не на години.

 

3. „Мога да използвам кокосово масло като нощен крем“

 

Както всяко нещо, така и хубавите козметични съставки имат своята граница. Прекомерното използване на кокосово масло може да ви „дари“ вместо със страхотна, хидратирана кожа... с дехидратирана и суха такава. За целта, в никакъв случай не прекалявайте твърде много, още по-малко да нанесете кокосово масло непосредствено преди да си легнете.

 

4. „Мога да използвам коректор и фон дьо тен върху клепачите“

 

Дамите често нанасят коректор или фон дьо тен върху клепачите си, след като са приключили с лицето. Първо правило в красотата е да не слагате на нежната кожа в тази зона нищо, което не е предназначено специално за там. Освен това, повечето продукти от този тип са в течна формула, което по-скоро ще размаже грима ви, отколкото да го направи по-дълготраен.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Dzvrcka
преди 6 години
13
4
!
Отговори
Никъде, абсолютно никъде не намерих подобна информация за кокосовото масло. Използвам го от години почти ежедневно за кожата на лицето си и ефекта е страхотен. Беше ми препоръчано от дерматолог и катогерично мога да кажа, че не води до дехидратиране, говоря от личен опит. Моля споделете ми от къде имате тази информация и доколко е коректна
Страница 1 от 1