.

Ефикасни "бабини" рецепти за красота

Ралица Солакова
Ефикасни
Снимка: sxc.hu

Всеки знае, че няма по-добър козметичен продукт от домашно приготвените рецепти за красота. Те се правят бързо, лесно, евтини са и продуктите за направата им често се намират в нашите хладилници и шкафове. Вижте едни от най-ефикасните трикове за красота, направени в домашни условия:

 

 

1. За почистване на лицето - гроздовият сок е доста ефикасен и е подходящ за всякакъв тип кожа. Нужен ви е един голям грозд, който трябва да изцедите, като преди това отстраните семките. Нанесете получения лосион с леки масажни движения и изплакнете с хладка вода.

 


2. За суха кожа - авокадото действа като естествен хидратиращ крем. Вземете едно и го смачкайте на пюре, намажете лицето и шията, масажирайте, оставете го 15 минути, за да подейства и след това изплакнете.

 


3. За мазна кожа - смесете 1 чаена лъжица бирена мая с една кафена чаша кисело мляко. Намажете крема и го оставете да изсъхне. След 15-20 минути отмийте маската с топла вода, като накрая наплискайте лицето си със студена вода.

 


4. За мазна коса - нужна ви е четвърт чаша оцет и една чаша вода. След като измиете косата си, преди да излезете от банята си сложете от получената смес. Така ще имате мека и бляскава коса.


5. За суха и изтощена коса - нужно ви е едно авокадо и няколко капки кокосово мляко. Измийте косата си с шампоан, нанесете маската, разрешете и оставете сместа да подейства 15-20 минути. След това изплакнете с вода.

 


6. Домашен шампоан - за да получите ефикасен шампоан ви трябват 1 кафена чаша зехтин, половин чаена лъжичка ябълков оцет, една супена лъжица лимонов сок и едно яйце. Получената смес се използва като другите шампоани.

 

 


7. Подпухнали очи - ако клепачите ви са подпухвали, масажирайте ги с компрес от рициново масло.

 


8. Срещу тъмни кръгове под очите - За да изсветлите тъмните кръгове под очите си, увийте настърган суров картоф в тензух и поставете тези компреси на долните клепачи в продължение на 15-20 минути. След това избършете внимателно очите и нанесете хидратиращ крем.

 


9. Сухи устни - ако не искате устните ви да се напукват, изплакнете ги с гореща вода и ги намажете със смес от мед и вазелин.

 

 

Още полезни рецепти и трикове може да намерите в Tialoto.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...