.

Няколко причини защо счетоводството е правилният кариерен път

Няколко причини защо счетоводството е правилният кариерен път
Снимка: Pixabay

За много млади хора въпросът как и къде да открият работа, която ще ги вълнува, от която ще учат и която ще ги развива, е вечно актуална тема.  Затова и решихме да Ви разкажем повече за една от професиите, която дава огромен потенциал за професионална реализация, добри доходи, но понякога може да бъде подценена от кандидат-студентите – Счетоводството.Потърсихме за мнение експерти от един от най-реномираните бизнес унвиерситети в страната – Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), които да ни разкажат  малко повече за професията и нейния потенциал. А ето и някои основни изводи, до които стигнахме благодарение на катедра „Счетоводство и одит“ на ВУЗФ:

 

Винаги ще има търсене

 

Бизнесът, държавните институции, нестопанските организации, дори и физически лица, занимаващи се с бизнес - докато те съществуват и докато съществува икономиката като цяло, винаги ще има нужда от счетоводители. Това от своя страна решава дилемата за много кандидат-студенти, защото има къде да приложат на практика наученото и да получават възнаграждение в същото време.

 

Може да изберете как и къде да работите

 

Отново изборът Ви идва от това колко много потенциални работодатели съществуват. Но ако желаете да работите на свободна практика - нямате проблем. Счетоводната дейност позволява това - сами може да избирате фирмите и другите клиенти, които ще поемете, работните си дни и часове, както и от къде да извършвате дейността си - включително от собствения си дом.

 

Работата Ви има значение

 

Да, ще имате много отговорности. Но работата Ви ще означава много - бизнес решенията на фирмата или организацията ще са пряко повлияни от изводите, до които ще доведе Вашата дейност.

 

Ще сте експерт

 

Дейността го изисква. Не просто ще знаете как да отчитате стопански операции по счетоводни сметки, но и с практиката ще научвате все повече за това как работи един бизнес, какви са тенденциите и как да ги тълкувате. Освен това счетоводителите са хора, които пораждат доверие и собствениците на бизнес често ще Ви търсят за съвети и насоки.

 

Ще се радвате на стабилност

 

Много хора учат, само за да нямат представа какво ще работят после. Счетоводството е занаят - придобиете ли го, пътят да го извървите към добра и стабилна кариера, е Ваш.

 

Ще имате възможност да изследвате

 

Завършвайки счетоводство, имате много години стабилна работа пред Вас. Може да започнете в една фирма, да опитате с друга, където да научите нови неща. Може да преподавате и дори след време да заемете ръководна позиция на база добрите си познания относно управлението на финансите в една фирма.

 

Ще се учите постоянно

 

Промените, рефлектиращи върху работата на счетоводителя, са постоянни - от чисто законовите изменения до нови изисквания, технологии и програми. Някои значително ще улеснят работата Ви, други няма да харесате, но постоянното научаване на нещо ново е гарантирано.

 

Имате място за растеж

 

Както вече следва да сте осъзнали - счетоводството е важна и многостранна дейност. Счетоводители са необходими навсякъде, затова и избирайки да учите за такъв ще имате добър избор от работни позиции и, разбира се, място за израстване в кариерата.Добрите счетоводители си изграждат име на такива и биват уважавани и търсени от колеги, клиенти и партньори.

 

Защо да изберете счетоводните специалности във ВУЗФ?

 


Ваши преподаватели ще бъдат изявени специалисти и експерт-счетоводители, доказали се професионалисти в тази сфера. Обучението е базирано на най-новите счетоводни стандарти, като акцентът е поставен върху счетоводните практики и връзката им с корпоративното финансово управление.

 

Приемът за магистри все още е отворен всеки може да кандидатства онлайн на: https://vuzf.bg/kandidatstvay-sega до 15 октомври.

 

Всичко за магистърските програми на ВУЗФ може да научите на: https://vuzf.bg/candidate-students/magistar 

 

А за всеки, който се колебае по какъв кариерен път да поеме, ВУЗФ организира и безплатни обучения за ученици в 11 и 12 клас целогодишно. Всеки, които желае, може да се регистрира на marketing@vuzf.bg, за да получава информация за обученията, които предстоят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...