.

Днес стартира безплатната лятна бизнес академия на ВУЗФ

В рамките на 1 седмица десетки ученици ще се докоснат до студентския живот в университета

Днес стартира безплатната лятна бизнес академия на ВУЗФ

Днес е първият ден от любимата на учениците лятна бизнес академия, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) традиционно организира, за да помогне на гимназистите да се насочат към правилната специалност и професия. Академията е предназначена за ученици между 10 и 12 клас и тази година ще продължи до 25 юни включително.

 

Разнообразна и интересна програма очаква участниците. Всеки следобед от 14:30 часа на място в бизнес университета ще се провеждат отворени лекции, които ще бъдат водени както от едни от най-добрите преподаватели във ВУЗФ, така и от външни лектори, предприемачи и успели в сферата си професионалисти, които може да са полезни на гимназистите с техния добър пример и опит. По време на срещите участниците ще разберат защо днес е нужно да си хамелеон в общуването и как да отговориш на средата, в която се развиваш. 

 

На 23 юни социалният предприемач и инвеститор Борис Колев ще се срещне с учениците, за да им разкрие каква е стратегията на успеха, а на 24 юни от 11:00 часа в рамките на едноседмичната инициатива ще се проведе и открита за учениците на място лекция по бизнес журналистика. Лекцията е част от инициативата за 20-тата годишнина на Investor.bg „Академия за финансови анализатори“. Лектор на образователната среща по бизнес журналистика ще бъде главният редактор на медията Бойчо Попов, който ще разкаже на учениците защо е важно, разработвайки една тема, да покажеш, а не да разкажеш, както и как да отсяват качествените новини от фалшивите.

 

В четвъртък от 14:30 часа в лятната бизнес академия ще гостува съоснователят Leader Academy и Samodiva Masterminds Андрей Илиев, който е и трейнър по когнитивни умения и лична ефективност. Той ще се срещне с учениците, за да им помогне да изберат своята кариера през призванието. Повече информация за темите и лекторите, както и пълната програма на образователната инициатива на ВУЗФ, ще откриете ТУК. На 24 и 25 юни всеки, който желае да посети и да разгледа бизнес университета, може да го направи между 11:00 и 17:00 ч., когато ще се проведат и дните на отворените врати. Лектори от ВУЗФ ще се срещнат индивидуално с всеки посетител при желание, за да обсъдят неговите предпочитания за избор на специалност и кариерно развитие. Бъдещите студенти ще могат да се запознаят с програмите за обучение на бизнес университета, възможностите за стипендии и стажове, както и какви са стъпките за кандидатстване. 

 

Лятната бизнес академия се провежда на място във ВУЗФ (София, ж.к. Овча Купел, ул. „Гусла“ 1) , като паралелно с това лекциите и срещите с доказани специалисти и успешни предприемачи ще се излъчват на живо в реално време във Facebook страницата на университета. Участието в академията е безплатно и всеки може да доведе свои приятели. Всеки, който желае да се включи в Лятната бизнес академия, може да го направи безплатно като се регистрира на: marketing@vuzf.bg


Реклама Инвестор.БГ


Още за...
EDUGUIDE
Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...