.

Подсигурете си успеха в света на технологиите, момичета

Технологично развитие с помощта ментор през това лято

Подсигурете си успеха в света на технологиите, момичета
Снимка: ПР

Лятото настъпва, а как ще го прекараме зависи изцяло от нас. Най-големите страхове и предизвикателства, които стоят пред хората между 16 и 25 години, посочени в Националното изследване „Млада България“, са свързани с това дали ще успеят в професионален план – те не искат да се изложат, целят да си намерят хубава работа и да имат достатъчно финанси. В днешното забързано ежедневие обаче, за да си подсигурят успеха в следващите години, младежите е нужно да оползотворяват по най-добрия начин своето време. А забавленията през лятото съвсем не изключват и професионалните запознанства и практика, които да им помогнат в бъдещото развитие.

 

Но към какво да се насочат? Факт е, че сферата на технологиите и съответно работата в такава компания осигурява по-голяма финансова стабилност, отколкото други сфери в момента. Макар в първите години на растеж на сектора той да беше доминиран от мъже, днес все повече млади жени си дават сметка, че могат да влязат и да процъфтяват в тази сфера. Интересът към изучаването на информатика, математика и технологии, който се засилва в последните години, наред с вродената креативност, която жените притежават, всъщност много може да им помогне да постигат завидни успехи в сферата. Нужно е само някой да им подаде ръка в началото, а те да бъдат постоянни.

 

В момента именно такава подкрепа биха могли да намерят момичетата в 11 и 12 клас, които изучават технологии, математиката и информатика в STEMfem Junior програмата на А1.

 

Какво е А1 STEMfem Junior?


Инициативата представлява менторска програма, където в рамките на два месеца момичетата, които искат да продължат развитието си в света на технологиите, ще могат да се включат в бизнес и технически обучения, както и в семинари за надграждане на социалните умения. Участничките ще станат част от екипа на А1, като имат индивидуални срещи с ментори – висококвалифицирани дами от А1, с които ще работят по различни проекти, за да добият практически опит във вълнуващата и динамична технологична сфера.

 

Целта на програмата е не само да обучава и да помага за навлизането в практиката на момичетата, но и да ги вдъхнови да се превърнат в бъдещи лидери в областта на технологиите.

 

Програмата, в която участничките ще бъдат напътствани от своите ментори, се провежда от 15 юли до 15 септември в централния офис на А1 в София. Освен подкрепата от ментор, момичетата ще имат и специални срещи, на които HR специалисти и експерти от компанията да им помогнат в избора на професия и конкретно направление в технологиите.

 

За кого е програмата?


За участие в STEMfem Junior могат да кандидатстват ученички в 11 и 12 клас, изучаващи специалности като системно или приложно програмиране, компютърни мрежи, математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки.

 

Как и защо да се включиш?


Ако си момиче в 11 или 12 клас в някоя от посочените специалности и искаш да се развиваш в една от технологичните компании в България, A1 STEMfem Junior е точно за теб! Можеш да кандидатстваш като попълниш специалната форма до 20 юни, а тези, които преминат напред в процеса по подбор, ще бъдат поканени на интервю с менторите в програмата.

 

Успешно преминалите през програмата момичета ще получат сертификат, а най-добрите и покана за стаж в компанията, както и финансиране на обучението в университет.

 

За да получиш възможността да се учиш от най-добрите, покажи, че си мотивирана и целеустремена да покориш върховете на технологиите още сега!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 1 месец
0
1
!
Отговори
dale4 sum ot tazi vuzrast. neka mladite da opitvat
Страница 1 от 1