.

Отслабвайте според формата на тялото си

Отслабвайте според формата на тялото си
Снимка: sxc.hu

Чудили ли сте се, защо не можете да отслабнете, въпреки че полагате необходимите усилия това да се случи? Задавали ли сте си въпроса, защо сте склонни да трупате мазнини в определена част на тялото си и каквото и да правите не можете да се отървете от тях? Питали ли сте се, защо някои хора са способни да консумират всичко, което им попадне, без да трупат излишни килограми, а на вас всичко ви се лепи? Отговорът на тези въпроси вече е открит от д-р Ерик Берг, който е установил зависимост между формата на тялото ни, нашите хормони и нещата, които е добре да избягваме да консумираме, ако искаме да бъдем слаби. Д-р Ерик Берг различава четири типа тела:

 

Тип 1

Към този тип спадат хора с цялостни проблеми с излишните килограми и преобладаващо натрупване на мазнини в областта на корема, което до голяма степен се дължи на повишените нива на хормона на стреса – кортизол, в кръвта. На представителите на тази група се препоръчва да ограничат шоколада, както и другите храни с високо съдържание на захар.

 

 

Тип 2

Представителите на тази група също натрупват излишно количество мазнини около корема, но за сметка на това имат тънки и стройни крака. Д-р Берг смята, че подобен тип фигура се дължи на токсини, натрупани в черния дроб. На хората от тази група се препоръчва да ограничат приема на прекалено мазни и пържени храни, ако искат да отслабнат.

 

Тип 3

Представителите с подобен тип тяло са предимно жени. При тях е характерно натрупването на излишни килограми в областта на бедрата и ханша, дължащо се на по-високите нива на женския хормон естроген. Хората от тази група се съветват да ограничат приема на млечни храни, особено пълномаслени.

 

Тип 4

Към този тип спадат хора, които са склонни да трупат значително количество мазнини във всички части на тялото, което се дължи на изключително бавен метаболизъм. Д-р Берг препоръчва на мъжете и жените с подобна фигура да ограничат приема на бързи въглехидрати и да наблегнат на бавните.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...