.

Как се поставя екстеншън и кой метод за каква коса е подходящ

Как се поставя екстеншън и кой метод за каква коса е подходящ
Снимка: Reuters

Повечето тийнейджърки се вълнуват от методите за удължаване на косата. Преди да прибегнете към разкрасяването, вижте кои са начините за удължаване и кой ще е най-подходящ за вас.

 

Девойките, които имат слаби и изтощени коси, трябва да забравят за постоянното поставяне чрез зашиване или кератинова свръзка. Най-добрият вариант за вас и същевременно най-евтиният е поставянето на коса с клипси. Това са мънички метални фиби, които се различават от капсите.

 

Удължаване чрез зашиване

 

Този метод също е доста популярен, но се използва все по-рядко. При него пак се използват екстеншъни, но те се „зашиват“ към косата и стоят там около месец и половина. За да бъде свалена изкуствената коса, жената трябва да посети фризьора си, това не може да стане в домашни условия. Тук няма възможност за махане на екстеншъните и те амортизират значително по-бързо.

 

Положителното на този метод е, че ако носите често косата си на опашка, допълнителните кичури няма да се забелязват. Екстеншъните се „зашиват“ здраво и първите няколко дни създават известен дискомфорт, но просто трябва да мине време и да се свикне с тежестта на новата коса.

 

Този метод е труден за изпълнение и не се отдава на всички фризьори. Също така не се препоръчва на момичета, които имат слаби и изтощени коси.

 

Удължаване с капси

 

Металните капки са малки кръгчета, които помагат да се носи удължената коса по-дълго време, без да се сваля. Вграждането може да стане както с треса, така и с кичури коса, зависи от визията, която искате да имате.

 

Фризьорката ви ще ви измери обиколката на главата и ще уточни кой пласт къде ще бъде поставен. Тук вместо възли, както е при метода „зашиване“, се поставят металните капси. Кичур от собствената коса се прихваща с кичур от прикачената и двата се поставят в капса и се притискат механично със специални клещи. Тези метални приспособления се продават в различни цветове.

 

Може да носите удължената коса около 3 месеца, защото човешката коса расте за месец между 1 и 1.5 сантиметра.

 

При този метод косата заради силното притискане се накъсва в корена, където се захващат кичурите с капсите. Този метод е подходящ за жени, които имат гъсти и къдрави коса, защото при по-тънките има възможност капсите да се виждат.

 

Поставяне на екстеншъни

 

Удължаването с клипси е най-използваният и предпочитан начин за удължаване на косата. Близо 80% от жените, които са с удължители, ползват този метод, защото е лесен и косата може да се слага и маха по всяко време. Така дамите имат възможност да са с различни прически всеки ден. При този метод клипсите се поставят към самата треса. Поставянето на изкуствените кичури е изключително лесно и става за няколко минути.

 

 

Отворете клипсата, след което хванете малко от косата си и затворете клипсата. Тя има силиконов участък, който помага на тресата да се закрепи максимално здраво към косата на жената. Дори навън да е ветровито, няма възможност косата да се откачи.

 

Клипсите са различни на цвят и останат незабележими, когато се поставят в косата. Хубаво е вечерно време да сваляте екстеншъните си, за да не се замърсява излишно.

 

Удължаване с кератинови кичури

 

При този метод се използват не цели треси коса, а отделни кичури. Кичурите с кератиновите капсули се залепват здраво към основата на кичур от косата. Това става със специални фризьорски пистолети за горещо лепило.

 

При този метод удължената коса може да се носи от 2 до 4 месеца. След това трябва да посетите фризьора си, който да ви направи необходимата поправка.

 

Ако косата ви е рядка ще бъдат нужни около 150 кичура, но ако сте от щастливките с гъста коса ще ви трябват между 200 и 250 броя.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...