.

Сложете си диня в сандвича, чедър или ананас...опитайте :))

Сложете си диня в сандвича, чедър или ананас...опитайте :))
Снимка: Reuters

Въпреки че сме наясно, че хамбургерите не са никак полезни, то почти няма човек, който да не ги обича. Фенове на McDonald`s, KFC, Burger King под път и над път...

 

Когато говорим за вкусно хапване, то определено една от асоциациите ни е голям и вкусен хамбургер. Най-известните и консумирани са с месо, маруля, кашкавал, домати, краставици, топено сирене и т.н. Класиката почти винаги е най-доброто, което може да получим.

 

Но какво ще кажете за хамбургер с ... диня? Или с някаква друга храна, нетипична за това ядене?

 

Лятото обикновено ни е горещо и ни мързи да си приготвяме храна. Вижте няколко идеи как да си направите вкусен, здравословен и различен сандвич/хамбургер.

 

 

Повечето хамбургери си приличат на външен вид. За да бъде вкусен сандвичът ви, определено не трябва да пропускате да намажете хляба с масло. В комбинация с магданоз, риган, мащерка, чесън и розмарин, то вие ще се насладите на един наистина вкусен хамбургер. Ако сте вегетарианец, пропуснете месото, ако ли пък не – сложете си, каквото ви е вкусно – кюфте, шунка, луканка и т.н. Маслото придава аромат и сочност на хлебчето, затова не го пропускайте.

 

Пренесете азиатската кухня в своя хамбургер. Добавете към него джинджифил, настъргана ябълка и пушен бекон. По този начин вие успешно миксирате американския вкус с азиатските аромати. Ако обичате сос Уасаби, не го пропускайте. Развихрете въображението си и експериментирайте и с други подправки.

 

Ако обичате лютия вкус, то направете своя бургер именно такъв. Добавете мариновано месо, чубрица и няколко капки балсамов оцет. За да бъде сандвичът ви по-вкусен и интересен, добавете още няколко парчета пикантен чипс и овкусете с лют кетчуп. Може да си сложите и 1-2 люти чушки или някакъв лютив сос.

 

Обичате месо? Тогава направете бургерът си максимално богат на месни продукти. Сложете, каквото ви е по вкус – мариновано месо, бекон, луканка, прошуто, късчета пилешко месо и т.н. Каквото обичате и каквото намерите из хладилника или по рафтовете на магазина. Сложете си щипка лук, чесън и едно кръгче ананас. Сигурно ви се струва странно да сложите плод в сандвича си, но опитайте, няма да съжалявате.

 

При някои храни сосът и/или подправките са тези, които ги правят наистина вкусни и неустоими. Добавете към хамбургера си майонеза и лимонов сок. Ако имате смелост и желание, експериментирайте спокойно с познатите ви аромати и подправки. Може да останете очаровани от резултата.

 

В хамбургерите обикновено месото, което се слага, е птиче, свинско, говеждо или от риба. Няма нищо лошо да разнообразите като сложите месо от гъска, пуйка, щраус, патица, заек и т.н. Стига да сте от хората, които смятат, че зайците са създадени за ядене, а не за гушкане и отглеждане в домашни условия.

 

Обичате плодовете? Тогава не ги игнорирайте, когато си приготвяте сандвич. Добавете си парче диня или пъпеш, за да освежите и подсладите вкуса на хамбургера, както и малко босилек. Ако обаче не обичате да смесвате сладките и солени вкусове, то по-добре заложете на някоя друга рецепта.

 

Сирената са в състояние да направят сандвича ви неустоим. На пазара има богат асортимент от сирена и кашкавали. Сложете си парченце чедър, синьо сирене, фета и т.н., а отгоре гарнирайте с пресен домат и босилек. Ще останете приятно изненадани.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
npp
преди 11 години
18
2
!
Отговори
такива хранителни комбинации като: чесън+захар(-и), киселини+скорбяла, белтъчини+киселини, захар(-и)+белтъчини, както и комбинации от три или повече основни хранителни съставки, може да се окажат неблагоприятни за храносмилането и организма
Страница 1 от 1