.

Как да се справим с врастналите нокти ?

Как да се справим с врастналите нокти ?
Снимка: sxc.hu

Какво представлява врастналият нокът ? Това е нокът на пръста – най-често на краката – чиито ъгли се впиват в кожата. Доста хора имат този проблем, който има създава неприятно като болка, подуване, зачервяване и инфекция. Най-често проблемът се появява при палците.

 

Хората, които имат диабет или проблеми с кръвооросяването, са предразположени към проблема „врастнали нокти“.

 

 

Обувките са в състояние да причинят проблеми с краката и ноктите ви. Особено тези, които са твърди и тесни в края. Заради плътните чорапи и чорапогащници ноктите също могат да започнат да растат навътре.

 

Поддържайте маникюра си. Кожата режете ноктите, правете го правилно и след това ги оформете с пиличка, за да няма ръбове, които да закачат или да се забият в кожата. Най-добре е да правите тази процедура, непосредствено след баня, когато са станали по-меки.

 

При положение, че краката ви често са влажни, освен проблеми с ноктите, има реален шанс да развиете и гъбична инфекция. Гъбичките обичат влажната среда. Затова се старайте краката ви да са чисти и сухи и лятно време забравете за затворените обувки. Нека кожата ви диша.

 

Ако имате врастнал нокът, не си и помисляйте да отрежете парче от средата, надявайки се, че ще започне да расте към центъра. Ноктите растат единствено напред. Ако вече сте направили тази грешка, вземете една пила и го загладете по краищата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...