.

Защо някои тийнейджъри нямат желание за секс ?

Защо някои тийнейджъри нямат желание за секс ?
Снимка: sxc.hu

Мъжете са най-сексуално активни по време на своите тийнейджърски години и около 20-те години. Жените пък имат най-високо либидо около 30-годишна възраст. Какво иронично разминаване ?

 

Докато момчетата в тийнейджърска възраст се борят ежедневно със своите бушуващи тестостерони, то младите момичета нямат такъв интерес към секса, поради ниското им либидо.

 

Проблем ли е да нямаш желание да правиш секс? Не, не е. Когато човек няма желание за нещо, той просто не го прави. Така или иначе сексът носи и отрицателни емоции като наранени чувства, болести, нежелана бременност и т.н. Понякога си има причини човек да има ниско либидо. Основната е на психическа основа. Момчетата и момичетата в тийнейджърска възраст нямат желание за секс, когато са под стрес или в депресия, но има и такива, които именно в такива моменти имат желание да бъдат с някого. По този начин те поддържат самочувствието си.

 

 

Подрастващите, които са депресирани или подложени на стрес, трябва да потърсят професионална помощ. Няма нищо срамно човек да отиде няколко пъти на психолог, докато се почувства по-добре. Ако сте против това и не можете да се отпуснете пред непознат, започнете да споделяте проблемите и тревогите си с най-близките си приятели и семейството. Колкото повече човек говори за това, което го притеснява, толкова по-спокоен се чувства.

 

Тийнейджърите, които са били сексуално малтретирани в детството си, нямат никакво желание за секс, защото спомените им надделяват над желанието да бъдат с любимия човек. На подсъзнателна основа те смятат секса за нещо мръсно, болезнено и обидно.

 

Младежите, които имат ниско самочувствие, също отбягват секса, дори да имат желание. Те се притесняват от вида си, а комплексите им убиват тяхното либидо. Тези тийнейджъри имат нужда от помощ, защото ще се оформят като личности, които винаги се съмняват в себе си, а това ще бъде пагубно за техния личен и професионален живот. Човек постига целите си, когато вярва в себе си.

 

Болестите са намесени и тук. Напълно възможно е тийнейджърът да има проблеми със здравето и затова да няма желание за секс. Не става въпрос само за инфекции на половата система, бъбречни проблеми, диабет, епилепсия и други също са в състояние да понижат либидото.

 

Ако се притеснявате, че нямате желание за секс и не се възбуждате, посетете специалист, който ще открие причината. Напълно възможно е просто още да не сте готови психически и затова й тялото ви да не показва желание и да не реагира на допир от страна на гаджето.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
beatbox
преди 11 години
1
0
!
Отговори
i az imam golqmo jelanie
Josefinne
преди 11 години
0
12
!
Отговори
Thank you, doc. Obvious!
daniela.todorova.739
преди 11 години
0
8
!
Отговори
razgonena rabota :D :D
mislq_player
преди 11 години
3
3
!
Отговори
как може да има такива момчета а аз съм на 14 и вече ще се пръсна от желание
Minni G.
преди 11 години
6
9
!
Отговори
аз имам желание :)
Страница 1 от 1