.

Няколко начина да изгаряте калории, докато седите

Няколко начина да изгаряте калории, докато седите
Снимка: sxc.hu

Без значение дали работата ви е свързана със седене на бюро или обикаляне, като цяло хората водят доста заседнал начин на живот, защото не спортуват. Според проучванията липсата на движение е предпоставка за развитие на рак, диабет и/или забавяне на метаболизма.

 

Какво може да направят хората, които имат натоварено ежедневие и през свободното си време предпочитат да си почиват, отколкото да спортуват? Има решение – освен, че е хубаво да водят здравословен начин на живот и да се раздвижват, те трябва да ускорят метаболизма си, за да изгарят допълнително количество калории, докато седят пред компютъра.

 

Вижте как да стане това:

 

Смейте се – дори да сте под стрес, намерете си поводи да се смеете. Ако ежедневно се забавлявате в продължение на 15-тина минутки, ще изгорите около 300 калории за една седмица. Сигурно не ви се струва много, но това прави 14 400 калории по-малко за една година.

 

Снимка: Dreamstime

 

Също така, докато се смеете, вие ще стимулирате метаболизма си и ще продължите да изгаряте и след като спрете да се забавлявате.

 

Направете мускули - чистата мускулна маса изгаря 12 пъти повече калории от мазнини, твърдят експерти. Мускулестите хора изгарят около 50 калории повече на ден в сравнение с тези, чиито тела имат доста мазнини. Ако нямате време да ходите на фитнес, за да придобиете мускули, правете упражнения, докато седите пред компютъра.

 

Упражнение №1

Облегнете се назад на стола и повдигнете краката от пода под ъгъл 46 градуса, като след това извиете коленете към гърдите. Върнете се в изходна позиция и направете 3 серии по 20 повторения. Така ще укрепите мускулатурата си и ще изгорите около 75 калории.

 

Снимка: Dreamstime

 

Упражнение №2

Стиснете мини топка между бедрата си в продължение на 10 секунди. Направете 3 серии по 20 повторения и правете упражнението поне 4 пъти седмично. Така всеки път ще се разделяте с около 70 калории.

 

Движете се – ако сте от хората, които не ги свърта на едно място, супер. Ако обаче нямате нищо против да седите в една и съща поза часовете наред, променете това в себе си. Когато се въртите на място в стола си, движите краката си, тихо си барабаните с пръсти по бюрото и т.н., вие ще изгорите около 300 калории, докато свърши работният ден.

 

Снимка: sxc.hu


Сменете стола си - сигурно идеята ще ви се стори странна и няма да я адмирирате, но ако смените стола си с фитнес топка, то вие определено ще горите доста калории и ще укрепите мускулите си. За да балансирате вие постоянно ще се местите и ще напрягате мускулите си. Ако ви е неудобна фитнес топката за ежедневна употреба, седете на нея поне един час дневно.

 

Снимка: Dreamstime

 

Бъдете на хладно – когато се намирате на прохладно място, тялото ви изгаря допълнително калории, за да сте стопли. Това, разбира се, не означава да мръзнете и да се разболеете.

 

Снимка: sxc.hu

 

Танцувайте на стола си – когато човек слуша весела музика, той неволно започва да си тактува и да релаксира. По този начин той снема стреса от себе си и убива апетита си.

 

Снимка: sxc.hu

 

Консумирайте определени храни и подправки – има храни, които ускоряват метаболизма. Това са, например, лютия червен пипер, пилето, сиренето, броколи, моркови и аспержи. Консумацията на храни, богати на фибри и протеини, води до изгарянето на повече калории.

 

Снимка: sxc.hu

 

Пийте кафе – ако кафето, което пиете, не е пълно със захар, сметана и т.н., то ще подобри метаболизма ви и ще ви помогне да се вталите. Това обаче няма да стане, ако го обичате подсладено. Освен кафе може да пиете зелен чай или черен чай, в които също има кофеин. Хубаво е да знаете, че ако сте обезводнени, консумацията на кофеин ще забави метаболизма ви, вместо да го ускори.

 

Снимка: sxc.hu

 

Не се дехидратирайте – правилната хидратация дава възможност на тялото ви да функционира правилно. За да имате добър метаболизъм, специалистите препоръчват да пиете сутрин на гладно една чаша топла вода с разтворена супена лъжица мед. Ако консумирате топла водя през целия ден вие ще ускорите обмяната на веществата с до 30%.

 

Снимка: sxc.hu


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
scrooper
преди 11 години
0
7
!
Отговори
Има и добри идеи, но... СПРЕТЕ С ТЕЗИ КАЛОРИИ!.Освен това: "Когато се въртите на място в стола си, движите краката си, тихо си барабаните с пръсти по бюрото и т.н., вие ще изгорите около 300 калории, докато свърши работният ден."- И колко прецизно ще си свършиш работата така?! По- добре просто се разходи.
Страница 1 от 1