.

Факт: Човешкият мозък може да съхрани вечната си младост

Факт: Човешкият мозък може да съхрани вечната си младост
Снимка: Dreamstime

Според последните направени проучвания, човешкият мозък има възможността да съхрани вечната си младост, благодарение на гигантския потенциал, който притежава, съобщи в. „Дейли телеграф“.

 

Специалистите установили, че при определени условия хората над 70-годишна възраст могат да запомнят толкова бързо, колкото и тези, които са едва на 30 години.

 

 

"Ние все още не познаваме добре особеностите при  функционирането на мозъка, който непрекъснато ни поднася сюрпризи", отбелязва ръководителят на изследването.

 

Екипът от учените използвали усъвършенствани технологии за сканиране с 3D изображение и установили, че сивото вещество може да се противопостави на процесите на стареене. Главният мозък на възрастните хора понякога работи по-добре от този на 30-годишните.

 

Учените все още не знаят какво точно придава „вечна младост“ на сивото вещество, но са сигурни, че неговите свойства основно зависят от наследствеността, от активността до дълбока старост, от съчетаването на гените и от здравословния начин на живот.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Incadeptus
преди 11 години
0
7
!
Отговори
Мозъкът е най-невероятното нещо,което съществува на този свят!
Страница 1 от 1