.

Чувствате ли се виновни, когато хапвате нещо калорично?

Чувствате ли се виновни, когато хапвате нещо калорично?
Снимка: Dreamstime

Хората, които имат проблеми с теглото и всичко „им се лепи“, често изпитват вина, когато се хранят навън или хапнат нещо калорично.

 

Как да намалите угризенията на съвестта си?

 

Понякога на човек му се налага да се храни извън дома си – когато е на рожден ден, излиза на среща с приятели и т.н. Не е нужно да съсипвате социалния си живот или да се тормозите, като отидете на ресторант, без да консумирате нищо. Просто трябва да бъдете добре информирани и да спазвате някои прости правила.

 

Преди да си поръчате някакво хапвате, осведомете се добре какво се съдържа в него. Ако не искате нещо да бъде приготвено с олио, да има сол или нещо друго, просто кажете на сервитьора, който ви обслужва. Ваше право е да не искате определени съставки.

 

 

Постарайте се да не прекалявате с консумацията на калорични храни. Това, разбира се, не означава да не си хапвате някакви изкушения. Просто, вместо да си поръчвате големи гофрети, вземете си малки. Така ще заситите глада си за сладко и в същото време няма да погълнете много калории.

 

Не се притеснявайте понякога да си поръчвате нездравословна храна, просто се опитайте да я консумирате с нещо здравословно.

 

Хубаво е, преди да започнете да се храните с нещо калорично, да изядете една супа. Тя потиска апетита и по този начин ще хапнете по-малко количество калорична храна.

 

Ако ви се хапва пица, вземете си, но при възможност нека тестото е пълнозърнесто, а месото в пицата пилешко или риба. Избягвайте беконите, кренвиршите и т.н.

 

Специалистите препоръчват храненията у дома да надвишават тези навън. Постарайте се да спазвате този принцип и никога НЕ се хранете на крак или пред компютъра/телевизора. Така се разсейвате и приемате по-голямо количество храна, отколкото ви е нужно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
FunkyPie
преди 11 години
2
0
!
Отговори
не
Страница 1 от 1