.

Вредно ли е избелването на зъби?

Вредно ли е избелването на зъби?
Снимка: sxc.hu

Всеки човек иска да има здрави зъби и красива усмивка. За съжаление, не всички хора имат този късмет. Добрата новина е, че съвременните стоматологични методи биха ни помогнали да се сдобием с усмивката, която искаме. Тя ще ни помогне много, защото според психолозите хората, които имат по-бели зъби, са по-уверени и имат по-големи шансове за успехи в начинанията си.

 

Вредно ли е избелването на зъби?

 

 

Като всяко нещо и това си има своите плюсове и минуси. Избелването на зъбите подобрява външния вид и прави усмивката по-красива. Хубавото е, че няма нужда от поставянето на фасети, за да се постигне желания резултат. Ефектът е дълготраен, ако човек си прави поддържащи процедури два пъти годишно.

 

За съжаление, избелването на зъби не е на 100% безвредна процедура. Хората, които имат чувствителни зъби, не понасят леко тази процедура. Понякога се появява временна повишена чувствителност на зъбите в процеса на избелване, която отшумява след прекратяването му. Също така трябва да се внимава какви храни се консумират. Не бива да ядете и пиете всякакви оцветяващи храни и напитки като черен шоколад, плодове, фрешове, черно кафе, червено вино и т.н.

 

За да се радвате на красива и здрава усмивка, трябва да полагате достатъчно усилия за нея. Мийте зъбите си два пъти дневно и задължително използвайте вода за уста и конец за зъби. Избягвайте употребата на клечки за зъби, защото те лесно разраняват венците. Внимавайте, когато избирате пастата си за зъби. Спрете се на тази, която е най-подходяща за вас. И забравете за цигарите – пушите ли, няма как да имате красиви, здрави и бели зъбки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...