.

Колко често и защо пропускаме закуската?

Колко често и защо пропускаме закуската?
Снимка: sxc.hu

Закуската е най-важното хранене за деня. Много хора обаче често я пренебрегват, тъй като не им се яде рано сутрин или просто не им остава време да го направят.

 

Различни проучвания показват, че пропускането на сутрешното хранене не само ни кара да приемаме повече калории през целия ден, но и забавя метаболизма ни. Всичко това резултира в трупането на излишни килограми.

 

 

И все пак, колко често и защо пропускаме закуската си? Скорошно британско проучване даде отговор на тези въпроси, пише в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че за 39% от хората да се поровят в социалните мрежи е по-важно занимание от това да заситят глада си сутрин, а всеки трети не пропуска да провери и имейла си. Сред останалите дейности, които заемат времето ни сутрин, са гладенето на дрехите, разхождането на кучето и пакетирането на обяда. Желанието за прекарване на повече време в леглото също възпрепятства приема на пълноценна закуска.

 

Всеки пети закусва чак след като се озове в офиса си, а други правят това по път за работа/училище. Както и сами се досещате, това не е най-добрият избор, тъй като в повечето случаи хората залагат на бързите закуски, купени от околните магазинчета, а те обикновено са изключително вредни – пълни с рафинирана захар и наситени мазнини.

 

Всеки седми не успява да закуси нито веднъж през работните дни от седмицата. Около 20% пък са тези, които признават, че сутрин вкъщи обикновено им остава време само и единствено за изпиването на една чаша кафе или чай.

 

Същевременно почти половината от анкетираните твърдят, че са по-продуктивни през целия ден, когато успеят да закусят. Останалите не усещат никакви негативни ефекти от пропуска на закуската си.

 

А вие успявате ли да закусите рано сутрин?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...