.

Как да се предпазим от радиацията на мобилните телефони?

Как да се предпазим от радиацията на мобилните телефони?
Снимка: Dreamstime

Макар и да предпочитаме да не говорим за радиацията, идваща от мобилните телефони, дали защото така се чувстваме далеч по-спокойни, или защото сляпо вярваме на технологичните компании, които в името на печалбата категорично отричат изследванията на видни учени, които са в противоречие с интересите им, то няма как да отречем, че проблемът съществува и е безсмислено да крием този факт, затова ви предлагаме няколко съвета, чрез които да ограничите облъчването:

 

1. Намаляването на времето, в което използвате мобилния си телефон

 

Логично, нали? Може би и сами сте се сетили и да ви съветваме дадено нещо е безсмислено, но смятаме, че колкото по-често ви се повтаря тази препоръка, толкова по-бързо и лесно ще осъзнаете, че е изключително важно да я спазвате. Зачестилите предупреждения просто показват сериозността на проблема и се надяваме да ви накарат да вземете мерки.

 

 

2. Заменете разговора със съобщение, когато е възможно.

 

Колкото е по-близо до вас е мобилният телефон, толкова повече се облъчвате, затова провокирани от желанието да ограничим близкия контакт с мобилния ви телефон, ви съветваме да замените разговорите със SMS-и. По този начин макар и минимално ще ограничите радиационното облъчване, на което сте подложени.

 

3. Купете си дефлекторен протектор за радиацията от телефона

 

Съществуват множество протектори, създадени именно за тази цел и това е страхотно. Трябва да внимавате обаче какви са точно функциите на протектора, защото има такива които ограничават или блокират сигнала и именно те са по-опасни отколкото телефон без протектор. Затова е хубаво да се запознаете добре с функциите и да изберете такъв, който да отклонява радиацията далеч от главата ви. Протектор, който да спре цялата радиация не съществува, затова изберете този, който я отклонява максимално далеч от вас.

 

4. Избягвайте да провеждате дълги разговори, когато няма обхват

 

Както споменахме по-горе, ограничаването на сигнала е опасно, затова избягвайте да говорите по телефона, когато нямате обхват. Това е необходимо, защото когато обхватът е ограничен, телефонът ви, опитвайки се да се свърже с клетъчните кули, увеличава излъчването, а по този начин и радиационните емисии. Не е препоръчително да говорите и когато сте в асансьор и автомобил. Освен, че в превозно средство не е препоръчително да използвате телефона с оглед на факта, че може да предизвикате произшествие, то и вредните емисии са значително повече. Това е така, защото в колата, както и в асансьора, обхватът е малък, което е причинено от металните повърхности, ограничаващи сигнала, което води до използване на повече електромагнитни вълни, за да се осъществи разговор по телефона.

 

5. Използвайте handsfree и не спете близо до телефона си

 

Осъзнаваме, че за да може бързо да спрете алармата си, често позиционирате телефона си близо до вас. Това, освен че е неефективен метод за събуждане е и изключително нездравословно, тъй като се обричате на постоянно облъчване през нощта, което можете да си спестите, ако изместите мобилното си устройство на разумно разстояние. Друго, което може да ви спаси от радиацията е използването на handsfree, което ограничава до голяма степен вредните емисии. Така че, ако имате възможност, стремете се по-често да се възползвате от изобретението.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
tori
преди 10 години
6
4
!
Отговори
5та точка... (rofl) Аз като спя с телефона до ухото не мога да се събудя сутрин, кво остава да е на метри от мен. Омг.
Страница 1 от 1