.

От какво биха се отказали мъжете, за да спрат оплешивяването?

От какво биха се отказали мъжете, за да спрат оплешивяването?
Снимка: Dreamstime

Един от най-сериозните проблеми на мъжете, свързани с външния им вид, е оплешивяването. Статистиката показва, че около 70% от представителите на силния пол биха се отказали от бирата и порното, ако по този начин ще се сдобият с по-гъста коса. В същото време предпочитат да останат плешиви, но да имат качествен сексуален живот, пише в. „Daily mail“.

 

 

Въпреки че голяма част от мъжете се притесняват от оплешивяването, едва 8% от тях биха положили някакви усилия, за да го предотвратят или поне намалят. Това е доста странен факт, като се има предвид, че на мъжете им е ясно, че изглеждат значително по-добре с коса, отколкото плешиви.

 

50% от участниците в анкетата споделили, че се притесняват, когато сутрин установят, че косата им става по-тънка и пада повече. За да прикрият оплешивяването, голяма част от мъжете се подстригват късо.

 

Мъжете се грижат за косата си, колкото и малко да е тя. 60% от анкетираните се задържат около 10 минути пред огледалото, за да оправят прическата си, а 40% от тези, които имат семейство и деца, отделят по 16 минути дневно на прическата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...