.

Навиците, които трябва да изкореним

Навиците, които трябва да изкореним
Снимка: Dreamstime

 Всеки един от нас има своите навици, които понякога не са особено добри. Интересно е обаче, че се очертава една тенденция на навици, които са почти популярни, ако въобще могат да се нарекат така, но факт е, че мнозинството от нас могат да потвърдят, че ги притежават. Ето част от тях, които обезателно трябва да изкореним, за да запазим здравето си:

 

 

Забравете за Fast Foods

 

Да, колкото и трудно да ви е бързите закуски са най-нездравословното нещо, което може да си причините. Бързите храни обикновено съдържат множество и разнообразни вредни съставки като транс-мазнини, които покачват вредния холестерол и допринасят за втвърдяването на артериите, както и за наслагването на възпаление. Повечето бързи храни съдържат също така множество нездравословни субстанции като консерванти, изкуствени оцветители и овкусители, които повишават вероятността да се разболеете от какви ли не видове рак и от много други заболявания. Съвет: "не си давайте обещанието, че ще ги спрете от утре, или пък, че ще похапвате от тях само веднъж месечно", нищо от това няма да бъде изпълнено и не е във ваша полза да се заблуждавате в обратното.

 

Спрете или намалете гледането в дисплей/телевизор

 

Поколението на 21-ви век определено е технологичното поколение, но колкото ползи ти носи това, толкова са и негативите. Най-честата гледка в ежедневието ни е проснат пред компютъра младеж, който или играе някоя игра или просто бози пред компютъра. Освен негативното влияние върху очите ви, прекаленото използване на техниката ви прави по-малко физически активни, а това води до множество здравословни проблеми, включително затлъстяване, което може да се окаже определящо за самочувствието ви. Ограничете до минимум стоенето пред компютъра или телевизора и излезте навън!

 

Не залагайте само на четката за почистване на зъбите си

 

Мнозина от нас смятат, че почистването на зъбите с конец е излишно суетене, но това далеч не е така. Традиционното миене на зъби е ефективно единствено за предната и задната част на зъбите, но четката е непосилна пред хранителните остатъци, намерили място в тесните процепи между зъбите ни. Тогава единственото решение е конецът за зъби. /за съжаление обаче тези хранителни остатъци не са особено големи и често остават незабелязани, това обаче може да ни доста главоболия, тъй като ако не бъдат махнати оттам, може да се превърнат в бактерии, които се хранят със зъбния емайл и причиняват кариеси. Освен кариеси, това може да доведе до заболяване на венците и до падане на зъбите, а ако бактериите попаднат в кръвта може да задействат възпаление, което да доведе до с


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
-Patrick.Star
преди 9 години
0
13
!
Отговори
А ти, авторе, изкорени ли ги?
Страница 1 от 1