.

Най-важните отговори на въпроси, свързани със слънцезащитните продукти

Най-важните отговори на въпроси, свързани със слънцезащитните продукти
Снимка: freedigitalphotos.net

Знаете ли колко е важен слънцезащитният продукт? Особено през по-слънчевите месеци, когато сме изложени на вредните влияния на ултравиолетовите лъчи, винаги трябва да използваме слънцезащитен фактор. Сега ще ви разкажем повече за слънцезащитните кремове и ще се опитаме да обогатим знанията ви, за да подберете правилно подходящият за вас продукт.

 

Всички слънцезащитни продукти ли предпазват от изгаряне и увреждане на кожата? Не съвсем. Повечето слънцезащитни продукти предпазват от изгаряне, но малко са тези, които намаляват риска от рак. Продуктите с фактор над 15 са тези, които намаляват риска от рак и преждевременно остаряване на кожата.

 

Колко време след отваряне има срок на годност един слънцезащитен крем? Ако намерите останал слънцезащитен крем, който не е отварян и е в срок на годност, няма проблем да го използвате. Но не забравяйте, че козметиката не е вечна и трябва да се подменя. Ако кремът е отворен, най-добре не го използвайте. Козметиката има срок на годност година след отваряне.

 

Какво количество слънцезащитен продукт трябва да нанесете, за да сте защитени? Някои хора не обичат да „се мажат“ с каквото и да е и избягват всякакви кремове. Затова те са склонни да слагат съвсем малко количество от слънцезащитния продукт. Истината е, че това е твърде недостатъчно. Няма как да измерим необходимото количество, което ще ви трябва, но ви съветваме да се мажете обилно и навсякъде. Не пропускайте лицето! Когато сте на плаж или басейн, не забравяйте след излизане от водата отново да нанесете продукт, дори той да е водоустойчив.

 

 

 

Овлажняващият крем преди или след слънцезащитния продукт се нанася? Ако си слагате овлажняващ крем, направете го преди да сложите слънцезащитния. След това може да нанесете грим. Някои овлажняващи кремове имат слънцезащитен фактор, а това означава, че може да ги използвате самостоятелно. Ако използвате спрей против комари, нанесете го последен. Ако нанесете последен слънцезащитния продукт, то спреят против насекоми ще има по-малък ефект.

 

Имаме ли нужда от слънцезащитен продукт, когато навън е облачно? Да! Това, че навън е облачно, не значи, че вредните ултравиолетови лъчи не достигат до нас. Около 80% от лъчите минават през мъгла и облаци. Затова не си мислете, че щом слънцето не ви пече директно, сте защитени и нанасяйте слънцезащитен крем и в облачно време.

 

Кой е най-подходящият фактор? Дерматолозите препоръчват да се използват слънцезащитни продукти с фактор над 30. Такива кремове блокират около 97% от UVB лъчите. Но трябва да нанасяте отново и отново слънцезащитен продукт на всеки два часа, независимо от фактора.

 

Дори и по-мургавите хора ли имат нужда от слънцезащитен крем? Да, всеки има нужда от защита. Дори хората с по-тъмна кожа не са защитени от изгаряне, рак или увреждане на кожата. Винаги използвайте слънцезащитни кремове. Все пак не забравяйте, че те не са вълшебни и дори с тях можете да изгорите. Не се излагайте на слънце в обедните часове, когато то е най-силно. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...