.

С какво да заменим вкусните изкушения, за да бъдем стройни и красиви

С какво да заменим вкусните изкушения, за да бъдем стройни и красиви
Снимка: Dreamstime

Всеки иска да има стройна фигура и да изглежда добре, но и всеки иска да си похапва лакомства. И двете неща може да станат, стига да се научиш как да се храниш и да го правиш в границите на разумното. Наличието на хубаво тяло не означава пълно отсъствие на лакомства. Просто не бива да прекаляваш с тях и трябва да знаеш на кои храни са наблегнеш, за да имаш бърз метаболизъм и да не трупаш излишни мазнини.

 

Безалкохолни напитки vs. Фрешове


 

В повечето безалкохолни напитки има много добавена захар, което ги прави висококалорични. В диетичните захарта е заменена с аспартам и калории почти липсват, но те пък не са здравословни. Затова е по-добре да утолявате жаждата си с прясно изцедени сокове.

 

Пина колада vs. Мохито


 

През лятото на плажа или край басейна просто е грехота да не изпиеш един коктейл, за да се разхладиш. За съжаление, в повечето напитки има доста калории, затова трябва да бъдете внимателни и при техния избор. В една чаша Пина колада има около 600 калории, докато в една чаша Мохито без захар има около 200 калории. Може да си поръчаш и бял ром със сок от зелен лимон, които съдържа около 200 калории и няма да навреди на талията ти.

 

Пуканки vs. ядки


 

Ако си пред телевизора или в киното и искаш да хрупаш нещо, докато зяпаш филм/мач, ние ти препоръчваме да си вземеш ядки. Пуканките, които продават в кината се правят с много нездравословно олио. Тези, които се продават в пликчета за микровълнова, също не са особено здравословни. Затова си вземи 50-100 грама печен бадем или шам-фъстък. Не прекалявай обаче с тяхната консумация, защото 100 грама печен бадем съдържа 595 калории, като 468 са от мазнини. В 100 грама шам-фъстък пък има 557 калории, като 408 са от мазнини.

 

Картофен чипс vs. царевичен чипс


 

В чипсовете има високо съдържание на сол, изкуствени оцветители, консерванти и наситени мазнини, които са изключително вредни за здравето. Ако обичаш чипс и ти е трудно да се откажеш от него, особено сега по време на Световното, взимай се царевичен, но не прекалявай с консумацията му.

 

Дюнер vs. хамбургер с пуешко месо


 

Наскоро направено проучване показва, че в един дюнер има около една винена чаша олио. Цяла чаша! Освен това той съдържа около 98% от препоръчителната дневна дажба сол на човек и близо 650 калории. Затова, вместо да натоварваш организма си с толкова тежка и нездравословна храна, вземи си хамбургер с пуешко месо, като е хубаво хлебчето да бъде пърнозърнестно.

 

Картофена салата vs. салата от зеле и моркови


 

Няма спор, че с рибката върви най-много картофената салата, но ще е хубаво, ако я замените с някоя по-малко калорична. Ние ви препоръчваме салата от зеле и моркови, шопска салата, овчарска салата и т.н. Важното е да няма мазни сирена и кашкавал, крутони, бекон, както и дресинг. Нека бъде прясна и леко овкусена с лимонов сок.

 

Мелба vs. плодова салата


 

През лятото няма нищо по-вкусно и приятно от един голям и разхлаждащ сладолед. Да, но в 100 грама се съдържат около 210 калории, а в 100 грама плодова салата има около 50-100 калории /зависи от плодовете/. Затова, ако искате да хапнете нещо вкусно, докато сте на плажа, вземете си плодова салата, но без сметана и шоколадов сироп.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...