.

Зеленчуците, които хидратират по-добре от водата

Зеленчуците, които хидратират по-добре от водата
Снимка: freeimages.com

Ето, че след като се оплаквахме от множеството дъждовни дни, времето реши да ни се реваншира. Сега пък много от нас негодуват заради силните летни жеги. Няма как да не се съгласим с тях, тъй като и ние сме жертва на парещите слънчеви лъчи, които безмилостно ни атакуват през деня.

 

 

Те не само, че могат да ни донесат изгаряния на кожата, но могат и да ни дехидратират. Търсейки ефективно решение и стремейки се то да бъде максимално здравословни, решихме да ви представим няколко зеленчука, който ще ви помогнат да не се дехидратирате дори по-добре от водата. Ето ги и тях:

 

Краставица

 

Решихме да започнем с царицата на зеленчуците, нейно величество краставицата, тъй като смятаме, че тя е може би най-леката и приятна храна за лятото. Съдържа висок процент на вода, но и витамин С, което я прави отличен избор за летните горещини, защото освежава и осигурява необходимите хранителни вещества. Няма как да не споменем и любимият ни таратор, който е само една от възможностите, чрез които да оползотворите краставицата.

 

Домат

 

Споменахме краставицата, но като върли фенове на шопската салата няма как да не споменем и домата. Той също е една от храните, които хидратира по-добре от водата. Освен изключително вкусен, доматът е и много полезен, тъй като съдържа много вода и фибри. Той също така е чудесен източник на антиоксиданти, които помагат за намаляване на увреждането на кожата при излагане на UV радиацията.

 

Тиквички

 

Решихме за финал да оставим тиквичките, които са подценявани от мнозина. За всички тях обаче само ще споменем, че те съдържат 95% вода, което ги прави едни от най-добрите храни, що се отнася до хидратацията. В себе си тиквичките имат малко калории, много фибри и са отличен източник на фолиева киселина и витамини А и С.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Sad Ronin
преди 9 години
1
1
!
Отговори
Само да спомена, че доматът е ПЛОД!
Minwu
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Егати глупостите... Било хидратирало по-добре от водата. Хахахаха. Я хапнете 1кг. домати и ходете да тренирате, а после споделете какво е усещането от хидратацията?
Страница 1 от 1