.

Грешките, които допускаме, опитвайки се да отслабнем

Грешките, които допускаме, опитвайки се да отслабнем
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора спортуват ежедневно, като смятат, че по този начин тренират тялото си, подобряват тонуса и повишават имунитета си. Истината е, че има някои доста известни упражнения, които не дават така желания и очакван ефект. 

 

Нека обърнем внимание на тичането. Бягането определено не е най-добрият начин човек да се отърве от излишните мазнини и да стегне тялото си. Всъщност половин час каране на колело гори повече калории, отколкото половин час тичане. Ако искаш да се вталиш, трябва да тренираш по друг начин. Тичането натоварва коленете, но не топи мазнините. То укрепва мускулите на краката и седалището, но няма да ви направи по-стройни.

 

 

Когато човек спортува, той трябва и да диша правилно, за да изгори повече калории. По време на тренировка трябва да се диша през носа, за да се стабилизира сърцето, да се повиши издръжливостта и да се топят повече мазнинки. В началото със сигурност ще ви бъде трудно, но с времето ще свикнете.

 

Доста хора прекарват време в сауната, не защото им доставя удоволствие, а защото си мислят, че така ще се вталят още повече. Истината е, че сауната не топи мазнините, защото изгубеното тегло се връща веднага, след като човек хапне и си набави изгубените течности. Тя е полезна за чистене на токсините, но не води до отслабване.

 

Не си мислете, че ще се отървете от мазнините, ако ги премахнете от менюто си. Всъщност те са изключително полезни за здравето и са нужни, особено на жените. При недостиг на мазнини, представителките на нежния пол рискуват да се сдобият с нередовен месечен цикъл.

 

Ако искате да отслабнете и да имате здравето и стегнато тяло, трябва да започнете да спортувате и да промените хранителния си режим. Има много неща, които може да тренирате, изберете си нещо, което ви доставя удоволствие, и бъдете постоянни.

 

Кой спорт колко калории гори?

 

Степ аеробика - 800 калории/час

 

Каране на колело - от 500 до 1000 калории/час

 

Плуване – от 800 до 900 калории/час

 

Тенис на корт – 500 калории/час

 

Футбол – 450 калории/час

 

Скачане на въже – 600 калории/час

 

Волейбол – 400 калории/час


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...