.

Как да подчертаем своята красота и женственост

Как да подчертаем своята красота и женственост
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче се стреми да е красиво. Още от малки, момичетата обичат да си играят с дрехите и аксесоарите на мама. Това е съвсем нормално, защото след години всяко момиче започва да се опитва да се гримира, да поддържа повече вида си. Но понякога красотата може да остане незабелязана, ако не полагате дори малки грижи, за да изглеждате добре. Какво трябва да правите за себе си?

 

Не става въпрос за тонове грим и козметични процедури. Когато сте в тийнейджърските години нямате особена нужда дори от грим. Сега е важно да приемете себе си такива, каквито сте и да си вярвате повече. Разбира се и да се научите да полагате известни грижи за себе си. Как?

 

Лицето. То е изключително важно, една от най-привлекателните части на женското тяло. Повечето тийнейджъри страдат от акне, а това влияе доста зле на самочувствието им. Затова трябва да се погрижите по-добре за кожата си. Ако имате акне, постарайте се да се справите с него. Полагайте грижи и не се отказвайте, посетете дерматолог, който да ви изпише специална козметика или медикаменти. Оскубете веждите си, за да си придадете по-женствен вид. Опитайте се да ги оформите така, както ви отиват, а не както е модерно. Не слагайте много грим, защото нямате нужда от него.

 

Косата. Тя е най-женственият аксесоар. Грижете се за гривата си и тя ще ви се отблагодари с красотата си. Не прекалявайте с изправянето и къдренето, боядисването също е много вредно. Старайте се косата ви да не е изтощена, да изглежда винаги чиста и да не сте рошава. Внимавайте с боите за коса, защото са вредни, а и не всеки цвят ще ви отива.

 

Тялото. Много е трудно за всеки тийнейджър да приеме тялото си. вероятно си намирате куп недостатъци, които ви се струват фатални. След време ще осъзнаете, че не е точно така. Всеки има недостатъци, но повечето от тях могат да се подобрят. Опитайте се да се поддържате. Спортувайте. Запишете се на спорт или правете упражнения вкъщи, тичайте в парка, ходете на фитнес. Часовете по физическо възпитание в училище не стигат и няма как да разчитате само на тях.

 

Облекло. Много е важно как подбирате облеклото си. Едно красиво момиче може много да се загрози с неправилния избор на дрехи. Избирайте такива, които наистина ви отиват. Винаги пробвайте една дреха, преди да я купите. Старайте се да имате стил, да не носите кичозни неща и прекалено разголените дрехи. Не следвайте всяка мода, а си купувайте само дрехи, които ви стоят наистина добре.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...