.

Храните, причиняващи целулит

Храните, причиняващи целулит
Снимка: freedigitalphotos.net

Целулитът е кошмарът на всяка жена. За съжаление, той е характерен за всички възрасти и засяга също и жени, които нямат наднормено тегло. Никой не е застрахован от целулита. Все повече млади момичета търсят начини да се справят с този така неприятен проблем. Целулитът представлява мастни депа, които се образуват най-често заради заседнал начин на живот и неправилно хранене.

 

Премахването на целулита е много трудно, изисква упоритост и постоянство. Сега ще поговорим за храните, които спомагат образуването на целулита. Тези храни е добре да бъдат избягвани, ако искате да се отървете от портокаловата кожа. Разбира се, няма как да отречем, че за да се премахне изцяло този проблем, трябва да се съчетаят спорт, балансирана диета и масажи в проблемните области.

 

Въглехидрати. Внимавайте с тортите и сладкишите. Знаем, че това е любимо изкушение на повечето дами, но определено не бива да си хапвате често сладкиши, ако имате целулит. Трябва да обърнем внимание, че има разлика между въглехидратите. Едно е да хапвате ориз, варени картофи, овесени ядки или черен хляб. Съвсем различно е да се тъпчете с торти и кексове.

 

 

Бърза храна. Всички знаем колко е вредна тя. Не бива да пропускаме и благоприятните ѝ свойства да подпомага образуването на целулит. Бързата храна е пълна със излишни количества сол, мазнини и въглехидрати. Избягвайте да ядете такива храни.

 

Солено и мазно. Оказва се, че всеки четвърти човек консумира повече сол, отколкото се смята за здравословно (около 6 грама на ден). Солта може да ни докара сърдечно съдови заболявания и високо кръвно. За съжаление, тя улеснява появата на целулита. Помислете си как се храните. Вероятно не пресолявате порцията си, когато ядете готвена храна или сте в ресторант. Излишните количества сол най-често идват от бързата храна и консервите. Преработените месни продукти също влизат в тази графа. Те са и мазни, и солени. Яжте свежо и крехко месо, избягвайте да го пържите.

 

Алкохол. Той също влиза в списъка със забранените неща, защото съдържа много калории и токсини. Алкохолът съдържа повече калории и от въглехидратите и мазнините. Той намалява ефектът на антиоксиданта витамин С, калцият и цинкът. Това означава, че намалява ефектът на разграждане на мазнините, така те се натрупват.

 

Газирано. Избягвайте всякакви газирани напитки. Те съдържат много захари, изкуствени подсладители и консерванти. Освен това, газираното спомага за натрупването на целулита. Газираните напитки не ви дават нищо полезно, по-добре ги заменете с фреш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...