.

Цветните лещи могат да бъдат опасни

Цветните лещи могат да бъдат опасни
Снимка: freedigitalphotos.net

Очите на човека са един от най-загадъчните органи. Всеки иска да има красиви очи, мечтае си за друг цвят или пък иска да са по-различни по форма. Очите ни могат да изразят емоция, дори без да искаме. Неслучайно жените гримират очите си с цел да акцентират върху тях. Проблемът идва, когато решим, че нашият цвят не е достатъчно красив или ни е омръзнал. Тогава решаваме, че искаме промяна и си набавяме цветни лещи. Но те могат да бъдат и опасни. Трябва много да внимавате, ако наистина сте решили, че искате цветни лещи. Сега ще ви разкажем повече какви опасности крият те.

 

На пръв поглед не ви се струва никак опасно да носите лещи, все пак милиони хора по света носят и коригиращи лещи, заради проблеми със зрението. Разликата идва от там, че лещите би трябвало да са само с рецепта. Хората, които си купуват контактни лещи, ги купуват от оптики или други специализирани магазини. Цветните лещи понякога са изключително некачествени, могат да причинят сериозни вреди като загуба на зрението.

 

Декоративните лещи могат да ви причинят сериозни проблеми, особено ако са некачествени. Не си купувайте всички лещи, които ви харесват, а избирайте производителя. Важно е да не пазарувате от където и да е, особено внимателни бъдете с покупките от интернет. Интересувайте се за качеството, пазарувайте от доказани на пазара производители.

 

Лещите могат да бъдат опасни, ако са поставени неправилно. Съществува опасност от увреждане на зрителния орган, нараняване на ретината. Можете да си докарате язви на роговицата. Не бива да носите лещите прекалено дълго време, защото не оставяте кога окото да си почине. Не е добра идея да носите лещите по-дълго, от срока им на годност. Ако сте си купили лещи с живот един месец, не ги носете повече от този период. Иначе рискувате да си докарате дразнене, парене и дискомфорт. По лещите се натрупват различни вещества, съдържащи се в сълзите и те водят до неприятно усещане.

 

Замърсяване. Можете да си навредите, ако замърсите очите си. Важно е да се сдобиете с качествен разтвор за лещи, който да сменяте както е указано през около 2 дни. Добра идея е да използвате изкуствени сълзи, които да овлажняват очите ви допълнително. Лещите пречат на очите да се овлажняват.

 

Най-добре е да купувате лещи от оптики или други специализирани магазини. Консултирайте се със специалисти, за да намерите най-подходящото решение за вас. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...